Rapport: Danske Bank ligger i bunden indenfor klima og biodiversitet

En ny, international rapport placerer Danske Bank i bunden i forhold til strategier, politikker og målsætninger for klima og biodiversitet.

Ifølge rapporten har Danske Bank endnu ikke sat konkrete målsætninger for en reduktion af de finansielle aktiviteters CO2-udledning inden 2030. Arkivfoto..

13.12.2022

CSR.dk

Når det gælder tilgangen til klima og biodiversitet placerer Danske Bank sig næstdårligst sammenlignet med andre store, europæiske banker.

Det er konklusionen i en ny rapport fra nonprofitorganisationen ShareAction, der har rangeret Europas 25 største banker i forhold til deres arbejde med at bekæmpe klimaforandringerne og opretholde biodiversitet.

Det skriver Information.

I undersøgelsen får Danske Bank en overordnet score på 33 procent ud af de mulige point, mens indsatsen for klima får en score på 40 procent og biodiversitet en score på 19 procent.

Læs også: Halvdelen af danske banker har ikke sat konkrete klimamål

"Fuld af smuthuller"
Ifølge Lydia Marsden, en af forfatterne bag rapporten og ansvarlig for undersøgelsen af Danske Bank, ligger en af grundene til bankens placering, at man endnu ikke har en målsætning for at minimere den CO2-udledning, der kommer fra alle bankens finansielle aktiviteter i 2030.

Hun peger også på, at bankens politik for udfasning af fossile brændstoffer er ”fuld af smuthuller”, da den har en såkaldt ”bred struktur i forhold til undtagelser, der kan tillade banken fortsat af finansiere olie- og gasvirksomheder.”

Derudover påpeger Lydia Madsen, at bestyrelsesmedlemmerne ikke modtager obligatorisk uddannelse relateret til klima eller bæredygtighed, og at Danske Bank ikke opstiller bindende krav for sine kunder, når det kommer til produktion af varer som soja og oksekød.

Dog fortæller hun også, at banken gjort en positiv indsats på klimaområdet. Danske Bank har nemlig været en af de første til at sætte mål for en reduktion af konkrete sektorer.

Arbejder på det
Information har forelagt rapporten og kritikken til Danske Bank, og Kristin Parelllo-Plesner, bæredygtighedschef, fortæller i et skriftligt svar, at man i banken har opsat mål for tre af de sektorer, der udleder mest CO2 i porteføljen. Det gælder el, olie, gas og shipping.

Læs også: Danske Bank skruer op for klimakravene til udlånskunder

Derudover fortæller hun, at de er i gang med at sætte mål for andre sektorer, men der mangler på nuværende tidspunkt metoder, hvor man effektivt kan reducere udledningen – eksempelvis i landbrugssektoren.

I forhold til Lydia Madsens smuthulskritik, skriver bæredygtighedschefen, at banken har opstillet tiltag, der ikke er til at finde i den eksterne politik. Man har eksempelvis ingen lånfristede lån til virksomheder, der producerer olie og gas i såkaldte skrøbelige egne.

Hun oplyser desuden, at arbejder på uddannelsesområdet, og at banken er i gang med at kigge låne- og investeringsporteføljerne igennem for at vurdere niveauet for biodiversitet.

Danske Bank har også tilmeldt sig et biodiversity pledge, der skal forpligte banken til at sætte biodiversitetsmål inden 2025, lyder det.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

31.03.2025CSR.dk

Milliarddyr klimasikringsplan møder skepsis fra eksperter

31.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Talent Management Accelerator

28.03.2025CSR.dk

Regionerne er foran i tidsplanen for den grønne omstilling

28.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Sustainable Finance and ESG Integration

28.03.2025Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

27.03.2025Comm2ig

Sponseret

Analyse: Er End User Devices it-forretningens største klima-potentiale?

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus