10.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Burberry vil nedsætte sin CO2-udledning med 95 procent i 2022

Burberry har netop annonceret modevirksomhedens nye klimamål. De vil således skære sin direkte udledning med 95 procent i 2022, ligesom at de vil reducere udledningen i forsyningskæden med 30 procent i 2030.

Burberry vil stort set eliminere sin samlede CO2-udledning over de næste tre år. Det skal blandt ander ske ved at skære den direkte udledning med 95 procent i 2022 målt i forhold til niveauet i 2016.

Læs også: Modefirmaer bruger færre kemikalier i forsyningskæden

Det har virksomheden ifølge GreenBiz fornyeligt annonceret som led i modevirksomheden ambition om at blive en af branchens grønneste virksomheder. Ambitionerne betyder da også, at Burberry slutter sig til en lille håndfuld af virksomheder – deriblandt BT og Tesco – der på nuværende tidspunkt har sat så ambitiøse klimamål.

Udover reduktionen af den direkte udledning har Burberry for første gang også sat mål for sin forsyningskæde om at reducere Scope 3-udledningen med 30 procent i 2030.

“For første gang sætter vi mål for vores CO2-udledning, der gælder for vores udvidede forsyningskæde, og som er en stor tilføjelse til vores allerede ambitiøse mål om at gøre vores eget energiforbrug CO2-neutralt i 2022”, siger vicepræsident i Burberry, Pam Batty, til GreenBiz og fortsætter:

”Det kræver samarbejde at ændre systemet, og vi vil arbejde tæt sammen med vores partnere i forsyningskæden, om at gøre det der kræves for at blive på sporet og nå vores mål”.

Ramt af voldsom kritik sidste sommer
Allerede i dag stammer 68 procent af den energi, som Burberry anvender, fra vedvarende kilder, og som medlem af RE100 af virksomheden lovet, at det tal skal være steget til 100 procent i 2022.

Det er dog ikke alt, som Burberry gør, der vækker lige stor begejstring hos miljøorganisationer. Sidste sommer blev det således afsløret, at mærket ødelagde usolgt tøj, tilbehør og parfumer til en værdi af næsten 38 mio. dollar i 2017. Det har siden fået Burberry til at stoppe denne praksis og i stedet have mere fokus på genbrug og genanvendelse.

Burberrys seneste udmeldinger om at nedsætte virksomhedens miljømæssige påvirkning bliver dog positivt modtaget af Cynthia Cummis, der er direktør for den private sektors klimapåvirkning hos World Resources Institute:

Læs også: Bæredygtig modeapp skal hjælpe forbrugere

“Burberrys ambitiøse mål viser det lederskab og innovation, som ambitionerne en CO2-fri verden kræver. For at forhindre katastrofale klimaforandringer er det vigtigt at alle store tøj og sko brands sætter science-based mål”, siger hun til GreenBiz.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere