23.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Butik fik vokseværk – og brugte mindre el og varme

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sidste år blev Lemvigh-Müllers håndværkerbutik i Køge opgraderet. Selvom butikken er vokset til dobbelt størrelse, er både el- og varmeforbruget faldet.

Håndværkere i Køge og omegn har fået adgang til en både flottere, bedre, større – og mere miljøvenlig butik. Lemvigh-Müllers lokale håndværkerbutik fik sidste efterår en total overhaling af både indretning, sortiment og størrelse. Faktisk blev butikken dobbelt så stor og gik fra 600 m2 til 1.235 m2.

Alligevel er det lykkedes at reducere elforbruget med 50 % i 2020 takket være et skift til LED og intelligent styring af belysningen. 

Det betyder, at lyset i butikken nu kun tænder i de områder, hvor der er brug for det i modsætning til før, hvor det stod tændt, også selvom der ikke var nogen i rummet.

En lukket dør holder på varmen 

Samtidig er varmeforbruget i håndværkerbutikken blevet reduceret med 40 %. Det skyldes blandt andet, at en del af arealet nu bruges til lager, der ikke har brug for varmen, og der er derfor færre kubikmeter, der skal varmes op. Men det er også takket være en adfærdsændring blandt medarbejderne på lokationen. 

"Førhen var der nogle døre, der stod åbne. Det betød jo, at det blev koldere indenfor, og der skulle mere energi til for at varme butikken op. Men nu bliver dørene holdt lukkede, og bare den lille ændring er også med til at give et fald i varmeforbruget," siger Roland Sørensen, der er Facilitychef hos Lemvigh-Müller. 

Læs også: CSR-rapport 2020: Sådan har Lemvigh-Müller taget ansvar

Corona giver lavere energiforbrug på hovedkontor 

Lemvigh-Müller har fokus på at reducere energiforbruget ikke bare i køge-butikken, men på alle virksomhedens lokationer. Også hovedkontoret i Herlev har brugt mindre energi i 2020 – her er det faldende forbrug dog hjulpet på vej af ydre omstændigheder.  

Læs også: Lemvigh-Müller opruster med ny bæredygtighedschef

Normalt har 220-250 medarbejdere deres daglige gang på lokationen, men på grund af COVID-19 har der størstedelen af sidste år kun været ca. 30 på arbejde på hovedkontoret. 

Fokus på flow i fremtiden

Hos Lemvigh-Müller ser man det derfor ikke som en reel besparelse – forventningen er, at der kommer flere medarbejdere tilbage til skrivebordene i løbet af 2021. Det er dog en erfaring, som kan bruges fremadrettet, pointerer Roland Sørensen:

"Vi har sparet små 30 % på el, vand og varme i bygningen i Herlev – blandt andet på strøm til ventilation og styring af lys. Fremadrettet vil vi se nærmere på driftstimerne og være mere fokuserede på at tilpasse det i forhold til flowet af medarbejdere."
 

Mere fra Lemvigh- Müller A/S

Lemvigh- Müller A/S

https://www.lemu.dk/

Hos Lemvigh-Müller arbejder vi for, at vores kunder i industrien, byggeriet og installationsbranchen kan holde hjulene i gang med alt det, de skal bruge inden for stål, el- og vvs-produkter, værktøj og tekniske artikler samt beklædning og værnemidler.Vi har mere end 350.000 varenumre, som kan fås i vores 23 håndværkerbutikker rundt om i landet eller bestilles online.Vi leverer dag til dag eller ek…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere