Call to action for grønt samarbejde mellem verdensledere og den maritime industri

Alfa Laval har sammen med en koalition af godt 150 af verdens største marineoperatører, underskrevet et dokument, der opfordrer verdens regeringer til at sætte turbo på arbejdet med at gøre nulemissioner for skibsfarten til standarder inden 2030.

Ved Alfa Lavals testcenter i Aalborg, tester man grønne brændstofsalternativer til skibsfartsbranchen. Foto: Alfa Laval..

23.11.2021

CSR.dk

Den globale skibsfart tegner sig for omkring 80 procent af al global transport og 3 procent af de globale drivhusgasudledninger og er derfor en helt afgørende branche, når det kommer til reduktion af den globale CO2-udledning.

Derfor har producenten Alfa Laval, sammen med blandt andet A.P. Møller Mærsk, Lloyd’s Register, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering samt over 150 af verdens største operatører inden for den maritime industri, underskrevet dokumentet ”Call to Action for Shipping Decarbonization”, der skal få verdens ledere til at arbejde sammen med industrien om at levere de politikker og investeringer, der er nødvendige for at nå IMO’s målsætning, om at halvere de skibsrelaterede udledninger inden 2050.

Læs også: Maritimt klimacenter: En klimaneutral skibsbranche er ikke urealistisk

Alfa Laval arbejder i forvejen med at gøre industrien grønnere gemmen et testcenter for miljø- og forbrændingsteknologi. Her foretages blandt andet storskalatest af metanol som skibsbrændstof og tests af brændselscellesystemer til skibe med netop metanol.

Hvis IMO’s målsætning om at halvere skibsrelaterede udledninger inden 2050 skal nås, skal der allerede i 2030 være fastsatte politiske krav om, at CO2-neutrale skibe skal være standard. Med skibes levetid på omkring 20 år er det nemlig afgørende, at de skibe, som kommer på havet i 2030, allerede lever op til standarden for CO2-neutralitet, mener producenten.

Initiativ skal gøre industrien grønnere
Call to Action for Shipping Decarbonization opfordrer samtidig verdens ledere til at støtte industriprojekter, der bidrager til dekarbonisering.

Læs også: Danmark og Mærsk kræver klimaneutral søfart i 2050

”Med vores underskrift beder vi verdens regeringer om en klar plan for at løse klimaændringerne, som både vil sætte mere ambitiøse mål for skibsfarten og skabe de nødvendige betingelser for at nå dem”, siger Søren Hjorth Krarup, direktør for Alfa Laval i Aalborg.

Call to Action for Shipping Decarbonization er et initiativ fra Global Maritime Forum, der også står bag Getting to Zero Coalition.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V