23.11.2021  |  Strategi & ledelse

Call to action for grønt samarbejde mellem verdensledere og den maritime industri

Alfa Laval har sammen med en koalition af godt 150 af verdens største marineoperatører, underskrevet et dokument, der opfordrer verdens regeringer til at sætte turbo på arbejdet med at gøre nulemissioner for skibsfarten til standarder inden 2030.

Den globale skibsfart tegner sig for omkring 80 procent af al global transport og 3 procent af de globale drivhusgasudledninger og er derfor en helt afgørende branche, når det kommer til reduktion af den globale CO2-udledning.

Derfor har producenten Alfa Laval, sammen med blandt andet A.P. Møller Mærsk, Lloyd’s Register, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering samt over 150 af verdens største operatører inden for den maritime industri, underskrevet dokumentet ”Call to Action for Shipping Decarbonization”, der skal få verdens ledere til at arbejde sammen med industrien om at levere de politikker og investeringer, der er nødvendige for at nå IMO’s målsætning, om at halvere de skibsrelaterede udledninger inden 2050.

Læs også: Maritimt klimacenter: En klimaneutral skibsbranche er ikke urealistisk

Alfa Laval arbejder i forvejen med at gøre industrien grønnere gemmen et testcenter for miljø- og forbrændingsteknologi. Her foretages blandt andet storskalatest af metanol som skibsbrændstof og tests af brændselscellesystemer til skibe med netop metanol.

Hvis IMO’s målsætning om at halvere skibsrelaterede udledninger inden 2050 skal nås, skal der allerede i 2030 være fastsatte politiske krav om, at CO2-neutrale skibe skal være standard. Med skibes levetid på omkring 20 år er det nemlig afgørende, at de skibe, som kommer på havet i 2030, allerede lever op til standarden for CO2-neutralitet, mener producenten.

Initiativ skal gøre industrien grønnere
Call to Action for Shipping Decarbonization opfordrer samtidig verdens ledere til at støtte industriprojekter, der bidrager til dekarbonisering.

Læs også: Danmark og Mærsk kræver klimaneutral søfart i 2050

”Med vores underskrift beder vi verdens regeringer om en klar plan for at løse klimaændringerne, som både vil sætte mere ambitiøse mål for skibsfarten og skabe de nødvendige betingelser for at nå dem”, siger Søren Hjorth Krarup, direktør for Alfa Laval i Aalborg.

Call to Action for Shipping Decarbonization er et initiativ fra Global Maritime Forum, der også står bag Getting to Zero Coalition.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere