23.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Canada vil lukke alle kulkraftværker inden 2030

Canada har meldt ud, at landet vil udfase alle sine kulkraftværker frem mod år 2030 og dermed mindske udslippet af drivhusgasser.

Canada har annonceret, at landet vil sige farvel til kulkraft inden år 2030, skriver The Guardian.

Initiativet er et skridt på vejen for at nå målsætningen om, at 90 procent af landets elektricitet skal komme fra vedvarende energikilder, fortæller Canadas miljøminister, Catherine McKenna til den britiske avis. I dag ligger det tal på 80 procent.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”At udfase traditionel kulenergi fra vores energiforbrug og erstatte det med renere teknologier vil reducere udledningen af drivhusgasser betydeligt og samtidig forbedre canadiernes sundhed”, udtaler Catherine McKenna.

Læs også: Kunstakademi og Sustainia vil omdanne FN’s verdensmål til eksportmuligheder

Fire af Canadas i alt ti provinser bruger stadig kulbaseret elektricitet.

Skridtet væk fra kulkraftværkerne er samtidig et skridt nærmere de reduktioner, landet har forpligtiget sig til i forbindelse med FN’s klimaaftale fra COP21 i Paris.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere