29.03.2019  |  Supply chain

Chokoladeproducent arbejder for sporbar og skovrydningsfri forsyningskæde

Mars Wrigley Confectionery vil i 2025 have en fuldt sporbar og skovrydningfri forsyningskæde for kakao. Derfor lancerer selskabet en række initiativer, i form af bl.a. GPS-mapping, øget transparens og brug af tredjeparter, der skal realisere målet.

På skovens dag, der internationalt blev markeret d. 21. marts, gik den over 100 år gamle chokoladeproducent Mars Wrigley Confectionery ud og lancerede en række nye forpligtelser, der skal hjælpe til med at bevare verdens skove.

Læs også: Hershey's klar med handleplaner for bæredygtig kakaoforsyning

Det er dog ikke første gang, at Mars lancerer strategier på området. De nye forpligtelser kommer således i kølvandet på ’Cocao for Generations’-strategien fra september 2018, hvori Mads forpligter sig til at drive virksomhed med en bæredygtig og fuldt sporbar forsyningskæde for kakao i 2025.

”Vores ’Cocoa for Generations’-plan rummer en strategi for at anvende bæredygtig kakao, og den har beskyttelse af mennesker og vores planet i fokus”, siger global vicepræsident for kakao hos Mars wrigley Confectionery, John Ament, og fortsætter:

”Det er allerede lykkedes at opspore en fjerdedel af vores globale forsyningskæde, men for at nå vores ambition om i 2025 at have en skovrydningsfri forsyningskæde vil vi opnå 100 procent sporbarhed, ligesom at vi vil samarbejde med de partnere i forsyningskæden, der lever op til vores ansvarlighedsmål. Vi er stolte af at kunne dele vores handlinger, fordi den verden, som vi vil have i morgen, starter ved, hvordan vi driver virksomhed i dag”, siger han.

Nye mål for at bevare skovene
Siden lanceringen af ‘Cocoa for Generations’-planen er det lykkedes for Mars at kortlægge 24 procent af sin globale kakaoforsyningskæde via GPS. Derfor har man nu sat sig yderligere mål for at bevare skovene:

  • En skovrydningsfri forsyningskæde i 2025
  • 100 procent GPS-kortlægning af den kakao, som høstes fra gårde i 2025
  • Som del af selskabets 'promise of transparency' vil Mars offentliggøre kakaoens leverandører, landmandsgrupper og specifikke bønder.
  • Eksklusive indkøb fra leverandører, der opfylder Mars’ Responsible Cocoa-specifikation af sporbarhed til direkte indkøb inden 2019 og indirekte indkøb inden 2022 i Elfenbenskysten og Ghana
  • Detaljerede handlingsplaner for Elfenbenskysten og Ghana, som en del af ’Cocoa and Forests’-initiativet
  • I 2019 udfyldes risikovurderinger for Indonesien, Brasilien og Cameroun, til offentliggørelse i 2020
  • Afslutning af risikovurderinger for Ecuador og de øvrige lande, man sourcer fra, i 2020.
  • Brug af tredjeparter til at overvåge og verificere Mars’ fremskridt.

Læs også: Undersøgelse: Kakaoproduktion medfører udbredt skovfældning

I dag kan Mars opspore 95 procent af kakaoen til dets oprindelsesland. Næsten 40 procent af kakaoens forsyningskæde kan blive fulgt til grupper af bønder, mens 24 procent af forsyningskæden kan blive sporet til den enkelte bonde. 

Mars siger yderligere, at de hvert år vil rapportere om de fremskridt, som de har gjort i forhold til at opnå målene for ’Cocoa for Generations’-planen.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere