Cirkulær økonomi skaber nye forretningsmuligheder
Bortskaffelse af udtjente kunstgræsbaner er ikke noget de fleste af os tænker over til daglig. Men i 2013 gav spørgsmål i markedet Dennis Andersen en god idé, som førte til etableringen af virksomheden Re-Match.
En enkelt 11-mandsbane består af et underlag og plastikfibre og sådan cirka 100 tons gummi og 120 tons sand. Det bliver både i Danmark og på verdensplan til en betydelig mængde plastik, gummi og sand, som skal bortskaffes – og helst på en bæredygtig måde – når banen er nedslidt og skal udskiftes.
Re-Match så et stort potentiale i at arbejde bevidst med genanvendelse af materialerne og dermed minimere klimabelastningen fremfor blot at forbrænde materialerne. Derfor udviklede de deres egen teknologi, der kan adskille komponenterne til nye råvarer, som kan genanvendes i nye produkter til gavn for både markedet og miljøet.
I dag er Re-Match både en god forretning og en anbefalet partner af FIFA. Men det er også et godt eksempel på potentialet, der ligger i at tænke cirkulært, når en ny forretningsplan skal udfoldes.
På Forkant forsøger vi at finde hoved og hale i de cirkulære tendenser. Vi spørger om stort og småt, nationalt og internationalt, og forsøger at vride værdifulde indsigter ud af erhvervslivets klogeste hoveder, så vi alle sammen kan læse med.
Velkommen på forkant
Læs mere på forkant.ds.dk