CMA CGM og Ikea indgår samarbejde om at teste bæredygtigt biobrændstof

Nyt stort samarbejde mellem møbelkæden Ikea, shippingselskabet CMA CGM, Hollands største havn, Port of Rotterdam, og GoodShipping Program, der udvikler klimavenlige løsninger til shipping industrien, skal teste bæredygtigt biobrændstof til maritimt brug.

CMA CGM's containerskib skal teste det nye biobrændsel den 19. marts, hvor skibets tank bliver fyldt i Hollands største havn, Port of Rotterdam. Foto: CMA CGM.

13.03.2019

CSR.dk

Der er kommet vind i sejlene i et nyt samarbejde mellem den svenske møbelgigant Ikea, det franske shipping- og logistikselskab CMA CGM, den hollandske havn Port of Rotterdam, en af Europas største, og GoodShipping Program, der beskæftiger sig med at udvikle bære dygtige løsninger til shippingbranchen.

Læs også: Ikea Danmarks varehuse er nu 100 procent selvforsynende med grøn strøm

De fire nye partnere skal teste og måle nye former for bio-brændselsolie til den maritime sektor. I første omgang er det et CMA CGM-containerskib, der i havnen i Rotterdam skal have påfyldt biobrændslet den 19. marts og efterfølgende teste det i brug.

”Om nogle få dage vil vi for første gang teste anden generationens biobrændstof i et af CMA CGMs skibe. At have en HFO-ækvivalent løsning i biobrændstofolie, der er tilgængelig uden ingeniørmæssige eller operationelle ændringer af vores fartøj, giver en sikker, håndterbar og nyskabende mulighed for at lette industriens bredere overgang til nye brændstofløsninger”, siger Xavier Leclercq, Vice President, CMA Ships.

Fokus på brændstof uden emissioner
Det er GoodShipping Program, der skal stå for testningen af den bæredygtige bio-brændselsolie. Og målet er at gå et skridt i den rigtige retning for at mindske kulstof-udslippet på verdenshavene.

Selve brændstoffet er udviklet og gennemtestet i løbet af de sidste tre år af GoodFuels, der er specialiseret i brændstof til den maritime industri.

Biobrændselsolien er helt fri for skovrester og spildolieprodukter og forventes at reducere CO2-udslippet med 80-90 procent i forhold til fossile brændsler, samtidig med at det nye brændsel stort set eliminerer svovloxid-emissioner. Og det alt sammen uden krav motorændringer.

Annonceringen af samarbejdet kommer i en tid, hvor hele shippingbranchen skal skifte til brændsler med lave svovlemissioner ved udgangen af 2020 og en reduktion af CO2-udslippet på 40 procent i 2030 og 70 procent i 2050.

Frontløber i klimakampen
Ikea har sat flere ambitiøse klimamål for deres virksomhed, og møbelkæden mener selv, at biobrændsel er et nødvendigt fokuspunkt, hvis målene skal nås i tide.

"For at blive klimapositive og for at nå vores ambitiøse mål har vi brug for en diversificeret portefølje af løsninger, og biotungt brændstof er en brik i puslespillet. Dette er et avanceret biobrændstof, der ikke indeholder uorganiske materialer og et klart skridt mod cirkularitet”, siger Rashmi Hahn, chef for Category Ocean, Global Transport & Logistics Services, til Ikeas egen hjemmeside.

Det er Elisabeth Munck af Rosenschöld, leder af bæredygtighed, Ikea Global Transport & Logistics Services, helt enig i:

”Gennem vores pilotprojekt ønsker vi at vise, at midlerne til at mindske CO2-udslippet med hensyn til alternative brændstoffer er til rådighed. Vi har et ansvar for at gøre vores del for at reducere virkningen af ​​vores søfragt”, siger hun og fortsætter:

”Gennem vores deltagelse sender vi et signal til vores kunder og den maritime branche om vores engagement i forhold til at nedsætte CO2-udslippet. Kun gennem samarbejde kan vi opnå en hurtig og nødvendig ændring. Med et vellykket pilotprojekt færdiggjort, er vores hensigt at transportere det, der svarer til mindst alle vores containere ud af Rotterdam, på biobrændstof”.

Læs også: Sådan gør du din forsyningskæde bæredygtig

Ikea investerer i projektet, fordi møbelkæden hvert år fragter store summer varer med containerskibene. Derved reducerer kæden sin egen kulstofudledning samtidig med, at man bidrager til forskningen.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Bestyrelsesarbejde i MedTech og Life Science

Boost din bestyrelseskarriere i MedTech og Life Sciences. Deltag i dette gratis webinar, hvor vi dykker ned i, hvordan stærke bestyrelsesrelationer ikke kun styrker samarbejdet – men også åbner døre for din egen vej ind i bestyrelseslokalet. Skal du med?

Dato

08.04.2025

Tid

17:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Webinar
Revisors erklæring på lovpligtig bæredygtighedsrapportering

Få en praktisk indføring i udarbejdelse af revisors bæredygtighedserklæring i henhold til CSRD.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online