10.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Ikea Danmarks varehuse er nu 100 procent selvforsynende med grøn strøm

Energiforbruget i Ikea Danmarks fem varehuse, lagerfaciliteter og hovedkontor er nu dækket ind af vedvarende energi, som kæden selv producerer.

Energiforbruget i møbelgiganten Ikea er siden 1. januar 2018 100 procent grønt i alle danske varehuse, lagerfaciliteter og på hovedkontoret. Det er Ikea selv, der producerer strømmen via solcelleanlæg og vindmøller. Det er en vigtig milepæl for koncernen, der går efter at være selvforsynende med vedvarende energi i 2020.

Læs også: Ikea i bæredygtig omstilling: eldrevne køretøjer til varelevering

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det er et vigtigt bidrag til kampen for klimaet og, i dansk sammenhæng, en milepæl for Ikeas overordnede målsætning om at alle koncernens varehuse, fabrikker, kontorer og lagerbygninger skal drives med 100 procent vedvarende energi fra Ikeas egne bioenergi- og solcelleanlæg og vindmøller i 2020,” fortæller Jonas Engberg, der er bæredygtighedschef hos Ikea Danmark.

Cirkulær økonomi

Denne sommer lancerede Ikea en bæredygtighedsstrategi frem mod 2030, der stemmer overens med verdensmålene. Strategien skal sikre, at virksomheden tænker bæredygtigt i hele deres forretningsmodel og hjælpe koncernen til at tænke cirkulært.

”At transformere Ikea til en cirkulær forretningsmodel og blive klimapositiv er et omfattende og meget krævende arbejde, hvor der skal sættes ind på mange fronter. Ikea har sat ambitiøse målsætninger på alle indsatsområder, og vi har sat alle sejl for at indfri dem. Vi vil gerne gå foran som et godt eksempel – for andre virksomheder, for regeringer og for forbrugerne, forklarer Jonas Engberg.

Læs også: Bæredygtig vegatarhotdog er endnu et skridt i Ikeas omstilling

Et af de områder, kæden arbejder på, er transport. Her vil Ikea investere i el-baseret transport til f.eks. vareudlevering.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere