CO2e-aftryk for istandsat smartphone er 78 procent lavere end ny telefon

Elektronikaffald er en af verdens hurtigst voksende affaldskilder. Derfor kan enkelte forbrugers valg få stor betydning. For ved at vælge en istandsat iPhone fremfor at købe en ny er CO2-aftrykket hele 78 procent lavere. Det konkluderer Swappie baseret på en ny undersøgelse.

Brugt elektronik vokser i popularitet i takt med klimaopmærksomheden. PR-foto: Swappie .

27.10.2022

CSR.dk

Hver gang der produceres en ny telefon, eller en gammel smides ud, har det negativ betydning for klima. For en stor udledning af CO2 er uundgåeligt i forbindelse med produktionen af en ny smartphone, ligesom e-affald er et stadigt stigende problem. Faktisk er elektronikbranchen ansvarlig for hele 3 procent af den globale CO2-udledning.

Men hos Swappie har man skabt en cirkulær forretningsmodel ved at istandsætte og sælge brugte iPhones, som letter CO2-aftrykket med 78 procent ifølge virksomhedens nyeste data.

“Vi er stolte af at lancere en bæredygtighedsrapport, der sort på hvidt viser, at man ved at købe genanvendt elektronik ikke bare forlænger levetiden på produktet - man reducerer desuden også sit eget CO2-aftryk betragteligt,” siger Casper Andersen, der er Swappies danske landechef, og fortsætter:

”I 2016, da Swappie blev grundlagt, blev kun hver tyvende smartphone købt brugt. Siden da har mere end en million forbrugere i hele Europa købt en istandsat iPhone. Nu er vores mission at hjælpe kunder over hele verden med at spare mere end 100.000 tons CO2e-emissioner inden 2024.”

Læs også: Dansk startup skaber det grønne elektronikprodukt Apple mangler

Selvom det allerede er det mest bæredygtige valg at købe genanvendt elektronik, vil Swappie stadig forbedre sit klimaregnskab. For i takt med virksomhedens produkter er steget i popularitet, så er Swappies eget CO2-aftryk det også. En fabrik i henholdsvis Finland og Estland, over 1000 medarbejdere og en tilstedeværelse på 15 markeder har ikke været gratis på klimakontoen.

Derfor forpligter Swappie sig selv til i de kommende to år at reducere sin egen negative klimapåvirkning yderligere, herunder:

  • Reducere energiforbruget og skifte til 100 pct. vedvarende elektricitetskilder i alle Swappies lokaler inden 2024
  • Integrere innovative systemer til håndtering og genbrug af e-affald i Swappies aktiviteter, herunder genbruge 100 procent af funktionelle smartphone-dele, indsamle og genanvende 100 procent af ikke-funktionelle smartphone-dele og andet genereret e-affald inden 2024
  • Fortsætte samarbejdet med kampagnen "Right to Repair", der går ind for en universel ret til reparation, og Eurefas; European Refurbishment Association

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

19.03.2025Slow A/S

Sponseret

Slow overtager African Coffee Roasters fra Coop amba og IFU – En ny æra for bæredygtig kaffe

13.03.2025Fristads Kansas

Sponseret

Resultatdrevet transformation: Første miljøvaredeklaration for tøj leverer markante besparelser

10.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Elektrikerne har akut behov for regeringens nye uddannelsesmillioner

06.03.2025CSR.dk

ESG er stadig top of mind hos supply chain-ledere

24.02.2025Schneider Electric

Sponseret

EVENT: Mød os på Hannover Messe 2025

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Human Rights & Environmental Due Diligence under the CSDDD

Join Poul Schmith Kammeradvokaten, The Footprint Firm, Danish Institute for Human Rights and UN Global Compact Network Denmark for an insightful webinar on Human Rights & Environmental Due Diligence under the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) and what it means for Danish businesses.

Dato

01.04.2025

Tid

14:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom