10.06.2015 | Klima, miljø og energi
Coca Cola lancerer plantebaseret flaske
Multinationale The Coca Cola Company lancerede en 100 procent genanvendelig flaske lavet på plantesukker ved World Expo 2015. Det kan få stor indflydelse for virksomhedens produktion.
Coca Cola Company er klar med en ny flaske, der består af 100 procent af genanvendeligt materiale. Foto: The Cocal Cola Company.
The Coca-Cola Company, der blandt andet står bag Coca Cola, Fanta, Sprite og Schweppes, lancerede onsdag en flaske, der er 100 procent plantebaseret. Det skete ved Verdensudstillingen, World Expo 2015, i Milano, hvor PlantBottle-emballagen vakte stor opmærksomhed.
Læs også: Carlsberg vil udvikle selvnedbrydende flasker
PlantBottle-emballagen anvender patenteret teknologi, hvor naturligt plantesukker omdannes til PET-plastflasker. Sukkeret kommer i dag fra både sukkerrør og affalds fra sukkerrørsproduktionen. Emballagen er ifølge virksomheden selv identisk med en normal colaflaske, men har et mindre klimaaftryk. Det skriver branchesitet Pack Observer.
Nancy Quan, der er global research og development officer hos the Coca-Cola Company, betegner den nye flaske som et stort fremskridt for et af verdens stærkeste brands.
"I dag er en banebrydende milepæl for vores emballagesortiment. Vores vision var at maksimere game-changing teknologier ved hjælp af ansvarligt fremskaffede plantebaserede materialer for at skabe klodens første fuldt genanvendelige PET-plastflaske fremstillet udelukkende af fornyelige materialer", siger hun.
Læs også: Kasserede fødevarer bliver til biogas
Bliver flasken godkendt til masseproduktion, kan det få enorm indflydelse for virksomheden, der sidste år omsatte for 310 mia. kr. For den nuværende flaske fra 2009, som består af 30 procent plantemateriale, er indtil videre blevet solgt i 35 mia. eksemplarer, og anslås at have reduceret the Coca-Cola Companys CO2-udledninger med hvad der svarer til mere end 315.000 tons CO2 om året. Det svarer i runde tal til at flyve fra København til Barcelona 2,2 millioner gange.
-JPN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet
Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.
Samfund

Flere danskere handler brugt for at bekæmpe overforbrug
43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbrug. For bare fem år siden var det tal blot 18 procent. Det meddeler Danmarks største markedsplads, DBA i det årlige genbrugsindeks, der afdækker den danske genbrugsøkonomi, vaner og tendenser.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med at blive klimaklar
Særligt for SMV'erne kan det være en udfordring at skabe sig et overblik over virksomhedens samlede klimapåvirkning. Det får 50 virksomheder nu eksperthjælp til at lægge en plan for.
Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2
Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.
Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts
Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.
Klima, miljø og energi

To projekter skal accelerere cirkulært byggeri
Det skal være nemt og sikkert for byggebranchen at vælge genbrugsmaterialer. Kvaliteten af de genbrugte materialer skal være dokumenteret. Og så skal de være langt mere tilgængelige. Nu går universiteter og byggebranche sammen i to store konsortier - udvalgt af Realdania og Innovationsfonden - for at accelerere den grønne omstilling af byggebranchen.