03.06.2021  |  Strategi & ledelse

CONCITO opruster til travle og vigtige klimaår

En donation på 156 millioner nye kroner giver plads til mange nye ansatte og projekter hos den grønne tænketank CONCITO efter et par hektiske år.

VELUX fondene donerede i maj 2021 en historisk stor sum penge til den danske klimaindsats, bl.a. til klimatænketanken CONCITO som blev bevilliget 156 millioner over de næste frem år.

Der er god brug for de mange millioner hos tænketanken, som med omkring 100 organisationer, virksomheder og privatpersoner som medlemmer – heraf 14 nye alene i 2020 – har nok at se til.

CONCITO har de seneste år været inddraget med løbende sparring, politikudvikling og vidensinput på tværs af Folketing og aktører i arbejdet med klimaloven og planerne for at opfylde målet om 70 procents reduktion af CO2-udledninger i 2030. Ikke mindst de 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet skabte arbejde til CONCITO, hvor hele ni af disse direkte efterspurgte tænketankens deltagelse i deres arbejde. Det samme gjorde myndigheder, organisationer og medier i forbindelse med lovgivningsarbejde på områder som f.eks. transport, affald og energi.

Syv nye folk og ny organisation
I denne uge kunne CONCITO slippe katten ud af sækken og fremvise hele syv nye ansatte på en gang, etableringen af en ny analyseenhed og styrkelse af sin kommunikations- og sekretariatsindsats.

”Det er en kæmpe milepæl, vi her er nået. Vi skaber nu et maskinrum for CONCITO, hvor vi med stærke analytiske og strategiske kræfter bliver i stand til at bringe endnu mere relevant viden i spil på helt aktuelle emner og diskussioner,” siger direktør for tænketanken Christian Ibsen.

Læs også: Novo Nordisk Fonden afsætter 750 mio. kr. til forskning i grøn bioteknologi

Den nyoprettede analyseenhed skal arbejde med at strukturere CONCITOs viden og skabe sammenhæng på tværs af de faglige områder internt og styrke opsamlingen af viden eksternt, både nationalt og internationalt. Det vil ifølge CONCITO selv ”…generere flere analyser, udspil og kommentarer til den løbende klimadebat. Da en stor del af den samfundsregulerede klimaindsats bygger på økonomiske styringsredskaber, vil også den økonomiske analyse få større fokus.”

”Samtidig frigør det ledelseskraft og giver analytiske muskler til rettidigt at bidrage til klimadialogen, dansk og internationalt. På den måde kan vi i endnu højere grad understøtte vores faglige områder, det politiske landskab, relevante aktører og debatten generelt ved at være mere til stede i medierne. Vi skal simpelthen bygge en stærkere bro mellem alle parter i den grønne omstilling,” siger Christian Ibsen.

CONCITO opruster også på kommunikationsområdet, så formidling af viden og etablering af klimadialog i endnu højere grad bliver strategisk forankret og drevet.

Foruden at styrke kernefunktionerne, vil bevillingen også blive brugt til to andre formål: dels at udrulle en række nye programmer på områder med særligt vidensbehov og dels at skabe en stærk vidensbro til den bedste globale klimaviden og -handling.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere