29.07.2020  |  Strategi & ledelse

Coronakrisen får interessen for ESG-investeringer til at stige

Selskaber med fokus på ESG har i første kvartal kunne nyde godt at stigende interesse og investeringer. Det viser flere undersøgelser.

Investeringer, der har ESG som fokusområde, er steget markant under coronakrisen. Ifølge en undersøgelse fra Deutsche Bank er opmærksomheden omkring ESG-fonde steget betydeligt de sidste måneder. Det skriver Finans.dk.

Og dette drejer sig ikke kun om klima, men også områder som medarbejdervelstand og god regnskabspraksis.

Læs også: Grønne investeringer gør det godt under corona

”I begyndelsen af 2020 var det hotteste ESG-emne klimaforandringer. Siden udbruddet af coronavirus er det i stedet blevet spørgsmål om ’medarbejdervelstand’ (steget med 48 procent) og ’god regnskabspraksis’ (steget med 38 procent)”, fremgår det af rapporten ifølge Finans.

Ifølge en opgørelse fra Morningstar strømmede der således omkring 300 milliarder kroner ind i internationale, bæredygtige fonde, mens 2.500 milliarder kroner blev trukket fra investeringsfonde generelt i første kvartal.

PFA har mærket den stigende interesse, hvilket har resulteret i det nye klimaprodukt Klima Plus. Det mener pensionskassen skyldes, at ESG-investeringer godt kan give positivt afkast, selvom man står midt i en krise.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere