15.05.2018  |  Klima, miljø og energi

Costa Rica vil forbyde fossile brændstoffer i 2021

Landets nyvalgte præsident ønsker at satse 100 procent på vedvarende energi, og vil arbejde mod at gøre Costa Rica til det første land i verden, som forbyder brugen af olie, kul og andre fossile brændstoffer. Det skal ske allerede fra 2021.

Costa Rica kan blive det første land i verden til at forbyde brugen af fossile brændstoffer. Det mener landets nyvalgte præsident Carlos Alvarado, der blev indsat i embedet 9. maj, skriver organictoday.dk.

Ved sin indsættelse proklamerede den miljøorienterede præsident over for tusindvis af mennesker i San Jose, at det er ”vores generations store opgave” at overgå til et fossiltfrit samfund.

”Costa Rica skal være en af de første lande i verden til at opnå målet, hvis ikke det første”, sagde han ifølge The Independent.

Læs også: Google vil være fri for fossile brændstoffer i 2017

Landet ligger allerede i spidsen for omstillingsprocessen. I dag kommer 99 pct. af elforbruget allerede fra vandkraft og andre vedvarende energikilder som sol og vind.

Carlos Alvarado har lovet at fjerne de sidste benzin- og dieselbiler fra landets gader inden 2021. Og for at understrege den grønne præsidents budskab, ankom han i en brintdrevet bus til indsættelsen i San Jose.

- JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere