05.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis

Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.

Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men allerede nu er det kraftigt stigende igen, skriver Ingeniøren.

Det laveste niveau ramte verden i april 2020, men seneste data fra den mellemstatslige organisation International Energy Agency, IEA viser, at udledningerne nu er steget så kraftigt, at vi ligger over niveauet for december 2019 lige inde pandemien for alvor brød ud.

Læs også: 701 forskere opfordrer politikerne til at behandle klimakrisen med samme seriøsitet som COVID-19 pandemien

Trods organisationens anbefalinger om at satse massivt på grøn energi i genopbygningen efter pandemien, ser det nu ud til at verden er på vej tilbage til sin sædvanlige praksis. Udledningerne i december 2020 ligger to procent over 2019 niveauet.

”Stigningen i de globale kulstofemissioner mod slutningen af sidste år er en skarp advarsel om, at der ikke gøres nok verden over for at fremskynde overgangen til grøn energi. Hvis regeringer ikke handler hurtigt med de rette energipolitikker, kunne de miste en historisk mulighed for at gøre 2019 til det år, hvor globale emissioner nåede sit maksimum,”, siger IEA’s administrerende direktør, Fatih Birol.

Kina blev det eneste land, der kom igennem 2020 med økonomisk vækst. De ophævede hurtigt restriktionerne og har i 2020 udledt 75 millioner ton mere CO2 end i 2019.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere