Cradle to Cradle fremmer samarbejde
Stor lyst til at samarbejde om Cradle to Cradle inspireret innovation i byggebranchen
”Samarbejde kan fremme Cradle to Cradle”. Sådan skriver Dagens Byggeri i en artikel om den workshop, som Cradle to Cradle Products Innovation Institute holdt på den bæredygtige byggemesse Building Green den 2. november 2017.
Læs artiklen her.
Men det er i lige så høj grad Cradle to Cradle, der fremmer samarbejdet, blandt andet gennem initiativet Built Positive, der netop samler alle aktører om bæredygtig innovation.
Som det fremgår af artiklen i Dagens Byggeri, er samarbejde på tværs af brancher og gennem hele værdikæden noget af det vigtigste, hvis bæredygtighed skal blive mainstream i byggebranchen. Hvor bæredygtighed forstås som ”sunde bygninger og byer, som i hele deres livscyklus har positiv indflydelse på mennesker og miljø, og hvor materialerne bevarer eller endda øger værdien over tid.”
Cradle to Cradle verificerer cirkulær økonomi
Direktør i Vugge til Vugge, Annette Hastrup, deltog i panelet i forbindelse med workshoppen. Hun fremhævede Cradle to Cradle produktcertificering, fordi det allerede har bevist, hvordan det bidrager til en positiv udvikling og reelt er en verificering af cirkulær økonomi.
”Men endnu vigtigere er det, at vi samarbejder gennem hele værdikæden for at sikre, at alt består af sunde materialer, der forsvarligt kan recirkuleres. Vi skal vide, hvad der er i materialerne - ikke kun, hvad der ikke er. Cradle to Cradle Certified har netop de kriterier, der kan sikre både materialesundheden og genanvendeligheden," sagde Annette Hastrup.
En Cradle to Cradle certificering kan derfor også bane vejen for nye samarbejder inden for bæredygtigt byggeri. Det er blandt andet set i det præstigefyldte byggeprojekt Circle House, hvor fire af de deltagende producenter allerede har en Cradle to Cradle certificering. (Troldtekt, Komproment, KALK og Egetæpper)
Circle House skal være det første boligbyggeri, hvor 90 pct. af materialerne skal kunne genanvendes og i øvrigt udstyres med et materialepas. I alt 30 aktører samarbejder om at udvikle nye løsninger, der kan gøre det muligt.
Læs også: Cradle to Cradle har værktøjerne til et cirkulært Danmark
Vugge til Vugge er akkrediteret vurderingsorgan for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, og er dermed kvalificeret til at gennemføre Cradle to Cradle certificeringsprojekter. Virksomheden rådgiver desuden om omstilling til cirkulær økonomi.
Kom i gang med omstillingen
Vugge til Vugge kan bl.a. vejlede om, hvordan og hvem man kan samarbejde med i omstillingen. Ganske ofte er det muligt at starte processen via et regionalt eller nationalt støtteprogram.
"Vi tilbyder gerne et uforpligtende møde om mulighederne, hvis man har lyst til at være med forrest i omstillingen og lave forretning på det," siger Annette Hastrup.
Vugge til Vugge tilbyder desuden at holde foredrag og tilrettelægge målrettede workshops om Cradle to Cradle og grøn omstilling.
Har du et produkt, du overvejer at Cradle to Cradle certificere eller en forretning, der kunne trænge til grøn omstilling? Så kontakt Vugge til Vugge for en uforpligtende vurdering.