CSR Prisen 2022: A.P. Møller – Mærsk og STARK Group er best-in-class

A.P. Møller Mærsk og STARK Group kunne i dag lade sig hylde, da de fik overrakt CSR Prisen 2022 på Børsen af H.K.H. Kronprinsessen. Den prestigefyldte og traditionsrige pris uddeles til de bedste rapporteringer inden for bæredygtighed, samfund og ESG.

Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen til Søren P. Olesen, CEO, STARK Group og Patrick Jany, CFO, A.P. Møller – Mærsk. .

Den historiske Børssal i København dannede i dag ramme, da FSR – danske revisorer kunne uddele CSR Prisen for god praksis inden for rapportering om bæredygtighed og samfundsansvar.

Prisen blev uddelt af H.K.H. Kronprinsessen inden for henholdsvis børsnotererede og unoterede virksomheder. Her kunne A.P. Møller – Mærsk lade sig hylde i kategorien for børsnoterede virksomheder, mens STARK Group, der for første gang er nomineret til prisen, kunne kalde sig vinder i kategorien for unoterede virksomheder.

Formand for FSR – danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed Birgitte Mogensen forklarer, at dommerpanelet har sat pris på to vindere, der vil transformere branchen og tager ansvar for de langsigtede klimamål:

”Med forarbejdet til årets CSR Pris tegner der sig generelt et billede af at danske virksomheder er godt på vej og at de ruster sig til de kommende krav. Det er også her vi ser, at de to vindere udmærker sig med en transparent og datadrevet rapportering, der redegør for fremdrift og gennem kort- og langsigtede ESG-mål og handlingsplaner forpligter virksomheden over for sin omverden.”

Langsigtede klimamål

For første gang var STARK Group blandt de nominerede unoterede virksomheder, og det var en nominering, de nu har omsat til at kunne kalde sig vinder af CSR Prisen 2022 for bedste rapport om bæredygtighed, samfundsansvar og ESG. Dommerpanelet har blandt andet fremhævet virksomhedens rapport for at være relevant, transparent og troværdig, og at der tages ansvar for de langsigtede klimamål for 2050 gennem konkrete handlingsplaner og milepæle frem mod 2024 og 2030.

Det var en glad Søren P. Olsen, CEO i STARK Group, der gik på scenen og modtog prisen.

”I STARK Group er vores tilgang til bæredygtighed baseret på gennemsigtighed og dokumentation, og derfor er vi især stolte af denne anerkendelse. Vi har sat ambitiøse mål og bestræber os på at være ansvarlige og transparente omkring vores resultater, udfordringer og løsninger. Denne pris, er et produkt af en stor kontinuerlig indsats fra medarbejdere på tværs af hele koncernen”, sagde Søren P. Olsen, CEO i STARK Group.

Klimaneutral inden 2040

Det er niende gang, at A.P. Møller – Mærsk kan lade sig hylde som vinder af CSR Prisen 2022 for bedste rapport om bæredygtighed, samfundsansvar og ESG i kategorien for børsnoterede virksomheder. Ifølge dommerpanelet er det dog fuldt fortjent, at de endnu engang vinder prisen, da virksomhedens rapport er forbilledlig og i en klasse for sig. Dommerpanelet fremhæver blandt andet, at A.P. Møller – Mærsk tager livtag med nye elementer af rapportering om bæredygtighed og miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG), samt skitsere, hvordan de vil nå virksomhedens klimamål i 2040.

A.P. Møller – Mærsk var repræsenteret af Patrick Jany, CFO i A.P. Møller – Mærsk, som gik på scenen og tog imod prisen.

”Bæredygtighed og målet om at være klimaneutral inden 2040 er kernen af vores forretning og måden, vi driver virksomhed på. Vores ESG-strategi er ikke alene afgørende for os, men også for vores kunder, investorer og de samfund, vi er en del af. Derfor er det vigtigt, at vi styrker vores kommunikation og er transparente i arbejdet med at nå vores ambitiøse mål. Vi er derfor glade for, at den indsats anerkendes med CSR Prisen,” fortalte Patrick Jany, CFO i A.P. Møller – Mærsk.

Rapportering i en brydningstid

Administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Lone Strøm, har set frem til, at foreningen med CSR Prisen kan sætte fokus på god praksis inden for bæredygtighedsrapportering:

”Det er første gang, jeg er med til uddelingen af CSR Prisen – noget, jeg har set meget frem til. Vi står i en brydningstid inden for rapportering om bæredygtighed, og det er tydeligt, at flere og flere virksomheder tager kvantespring i deres redegørelse for samfundsansvar og i brugen af ESG-nøgletal og mål. God praksis, som vi kender det fra finansiel rapportering, vinder indpas, og rapporteringen bliver mere ligeværdig og sidestillet, som der også lægges op til i kommende lovkrav og standarder fra EU. Med CSR Prisen hylder vi de virksomheder, der kan være en stor inspiration for andre, og som allerede er godt i gang med arbejdet med deres bæredygtighedsrapportering. Stort tillykke til STARK Group og A.P. Møller – Mærsk.”

Kontaktoplysninger på vinderne

I år blev 112 virksomheders rapporter vurderet til CSR Prisen. Heraf udpegede panelet otte virksomheder til at være med i finalefeltet. I dag fik to af de otte virksomheder overrakt en pris.

Kontaktoplysninger på vinderen af CSR Prisen 2022 for bedste rapport om bæredygtighed, samfundsansvar og ESG i kategorien for store unoterede virksomheder:

STARK Group A/S

Kontakt: Kaspar Bach Habersaat
Email: kha@starkgroup.dk
Tlf.: 4092 8881

Kontaktoplysninger på vinderen af CSR Prisen 2022 for bedste rapport om bæredygtighed, samfundsansvar og ESG i kategorien for store børsnoterede virksomheder:

A.P. Møller – Mærsk

Kontakt: Morten Buttler, Senior Press Officer
Email: morten.buttler@maersk.com
Tlf.: 2814 8202

De øvrige nominerede til CSR Prisen 2022

Kandidater i kategorien for unoterede virksomheder

Kandidater i kategorien for børsnoterede virksomheder

Dommerpanelet

Virksomhedernes bæredygtighedsrapporter er blevet bedømt af dommerpanelet, som består af:

  • Anders Eldrup, Danmarks Innovationsfond
  • Carsten Borring, NASDAQ
  • Charlotte Mark, LD Fonde
  • Ellen Marie Friis Johansen, Dansk Erhverv
  • Jacob Fjalland, WWF
  • Mette Boye, Institut for Menneskerettigheder
  • Mia Kaspersen, CBS
  • Michael Albrectslund, Finansforeningen/CFA Society Denmark
  • Nanna Højlund, Fagbevægelsens Hovedorganisation
  • Niels Ploug, Danmarks Statistik
  • Sara Krüger Falk, Global Compact Network Denmark

Læs mere om CSR Prisen 2022

Vil du vide mere om CSR Prisen 2022 og om de nominerede virksomheder? Læs nomineringspublikationen om de otte nominerede virksomheder og se mere om CSR Prisen 2022.

18.11.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

ESRS-læringsrejsen

11.11.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Ny dansk oversættelse af ESRS

31.08.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Bæredygtighed for finansafdelingen - CSRD i Praksis

20.08.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Bæredygtighedsakademiet

08.11.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

CSR Prisen 2022 – Mærsks strategiske ESG mål driver rapporteringen om fremdrift

01.11.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

CSR Prisen 2022 - STARK Group styrker koblingen mellem det finansielle og ESG i rapporteringen