03.08.2016  |  Samfund

CSR skal give mening for forretningen

Indhold fra partner Hvad er dette?

I første halvår af 2016 er virksomhedernes samfundsmæssige og sociale ansvar (CSR) støt kommet endnu tydeligere på dagsordenen. Det glæder vi os over i Virksomhedsforum For Socialt Ansvar.

I pressen, i faglige fora og for nylig på Folkemødet på Bornholm har mange gode folk inspireret hinanden, drøftet og debatteret, hvordan man som virksomhed kan arbejde med CSR, og hvorfor det er vigtigt. Ikke OM det er vigtigt. For det er der ikke tvivl om hos langt de fleste debattører. Jeg vil her fremhæve nogle af de væsentligste pointer om CSR, som har været på dagsordenen i 2016:

CSR skal give mening for forretningen
Det er vigtigt, at CSR ikke bare bliver et add on til virksomhedens forretning. CSR skal integreres i forretningen på en måde, så det giver mening. Også på bundlinjen. Et godt råd er at finde ind til kernen af det, virksomheden arbejder med, og koble CSR initiativer til det. For os i bank- og realkreditverdenen betyder det fx, at vi skal være opmærksomme på de aktiviteter, der udføres af de virksomheder, vi låner penge til eller investerer i.

CSR som en nødvendighed
Det at arbejde seriøst med CSR er blevet en vigtig parameter for at blive anerkendt som ansvarlig virksomhed. Det giver stolthed og trivsel hos medarbejderne at være en del af noget, der rækker ud over virksomheden selv. Og det er en fordel, når man vil rekruttere de bedste medarbejdere. Mange, især unge, spørger ind til CSR fx i ansættelsessamtaler. Jeg har endda hørt virksomhedsledere sætte det på spidsen og sige, at vi klarer os ikke, hvis vi ikke tager del i samfundet på en seriøs måde også ud over det, der traditionelt opfattes som virksomhedens kerneaktivitet. Det er jeg enig i, og jeg kan se, at det at tage et samfundsansvar for mange mere og mere bliver en del af måden, virksomheden arbejder.

Ressourcer fra kanten af arbejdsmarkedet
I VFSA er vi optagede af, hvordan vi kan inspirere og hjælpe flere virksomheder til at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Der er mange ressourcer og megen motivation også blandt indvandrere og unge, som er kommet lidt skævt ind i arbejdslivet. Potentialet er stort her. I VFSA arbejder vi med at understøtte udvikling af rammer og redskaber, der gør det lettere at ansætte og fastholde medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Velkomstfest og CSR People Prize
Blandt de særlige højdepunkter i andet halvår 2016 bliver Velkomstfesten den 10. september i Forum, som VFSA støtter op om. Velkomstfestens fokus er på det, der virker i forhold til at få integreret flygtninge, som bor i Danmark. Vi håber at møde dig der. Og den 7. november uddeler vi CSR People Prize til en stor og en mindre virksomhed, som har udvist et særligt socialt ansvar. Du er meget velkommen til at indstille din egen eller en anden virksomhed, som fortjener et skulderklap for sin indsats.

God sommer!

Sven A. Blomberg
Formand for VFSA og viceordførende direktør i Jyske Bank

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere