CSR som god fødevarepraksis
I samarbejde med en lang række medlemsvirksomheder har DI Fødevarer indarbejdet CSR til en såkaldt "God Fødevarepraksis".
I samarbejde med en lang række medlemsvirksomheder har DI Fødevarer indarbejdet CSR til en såkaldt "God Fødevarepraksis". Den består af en række principper og redskaber, der også inddrager de elementer, der er særlige ansvarsområder for fødevarebranchen. Vi sætter nu fokus på at få omsat god fødevarepraksis til et praktisk værktøj for virksomhederne. Det sker blandt andet med et fødevarekompas, som skal være klar i det ny år, siger branchedirektør Ole Linnet Juul, DI Fødevarer.
Fødevarekompasset bliver en netbaseret værktøjskasse i samme stil som klima-kompasset.dk. Hvor dét kompas hjælper virksomhederne med at beregne og reducere deres CO2-udledninger, skal Fødevarekompasset sikre en tryg sejlads gennem emner som etik, fødevaresikkerhed, forbrugeroplysninger, ernæring og kvalitet.
På den globale markedsplads bliver vi i fødevarebranchen i stigende grad mødt af nye forventninger om en social ansvarlig adfærd fra myndigheder, forbrugere, NGO'er, leverandører og detailhandel. Tingene hænger sammen, og social ansvarlighed bør efter min mening være en del af en langsigtet forretningsstrategi, siger den tidligere formand for DI Fødevarer, koncerndirektør Mogens Granborg, Danisco.
Han forestiller sig ikke, at fødevarevirksomhederne over en kam efterlever samtlige principper 100 procent. Men han tror, at fødevarekompasset vil gøre det nemmere for virksomhederne at arbejde med god fødevarepraksis, hvor det er relevant.