07.05.2018  |  Klima, miljø og energi

Case: Døgnrytmelys gør skoledagen bedre på Vamdrup skole

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vamdrup skole har som en af de første skoler i Danmark fået installeredet døgnrytmelys, i samarbejde med Fischer Lighting. Lyset skaber resultater og positive forandringer for både lærere og elever.

Når lærere og elever sætter sig koncentreret over dagens opgaver, bliver de helt ubemærket hjulpet på vej af et nyt døgnrytmelys, der regulerer både lysintensitet og farvetemperatur i klasselokalet, så elever og undervisere får det mest optimale arbejdslys. Som en af de første skoler i Danmark, afprøver Vamdrup skole en ordning med døgnrytmelysstyring i samarbejde med Fischer Lighting. Døgnrytmelyset simulerer solens varierende styrke og farve i løbet af en dag, og forskning viser, at det hjælper på både koncentrationen og komforten i de mange timer de opholder sig på skolen.


"Vi har fået meget positiv respons fra lærerne, efter at vi har fået installeret døgnrytmelys i klasserne. Eleverne opleves som mindre trætte og mere rolige. En lærer har endda fortalt, at eleverne er mindre generet af hovedpine nu. Men lærerne sætter også meget pris på, at de i dag selv har mulighed for at tilpasse lyset til undervisningens indhold. Det kræver jo forskelligt lys, om de skal hygge eller have prøver". Erling Lynggaard, Teknisk servicemedarbejder, Vamdrup Skole.

Læs mere om casen her.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere