Daka modtager diplom for Social Ansvarlighed

Flere end 100 virksomheder modtager diplom for at tage et ekstra ansvar i bestræbelsen på at skabe et mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked i Hedensted Kommune.

På billedet fra venstre: Hans Christian Knudsen Direktør for beskæftigelse i Hedensted Kommune Mette Hoeck Klausen, HR Business Partner hos Daka Ole Vind, Borgmester i Hedensted Kommune Keld Winther Rasmussen, Public Affairs & Regulatory Manager hos Daka. Foto: Daka

Daka brænder for mangfoldigheden

En af de virksomheder, der modtager diplomet for social ansvarlighed, er Daka Denmark A/S.

Her opfylder de hele fem ud af seks kritierier og er dermed meget engageret i indsatsen for at favne bredt på arbejdsmarkedet. Og det har været vigtigt for virksomheden at være en del af AnsvarligHedensted. Det fortæller Mette Hoeck Klausen, HR Business Partner:

- Det giver mening for os, fordi vi gerne vil sikre den gode arbejdsplads. Og mange af de kriterier, der er med i AnsvarligHedensted er emner, som vi gerne vil gøre en reel indsats for at arbejde videre med og blive endnu bedre til. Det er også med til at sikre, at vi bliver ved med at fastholde vores gode kollegaer, samtidig med at vi kan tiltrække nye gode hænder og hoveder og forblive en attraktiv arbejdsplads. 

På vegne af Daka Denmark A/S modtog hun sammen med Public Affairs Manager Keld Winther Rasmussen diplomet af Borgmester Ole Vind og direktør for beskæftigelse Hans Christian Knudsen. 

- Vi er meget stolte af at være med i AnsvarligHedensted, ikke mindst fordi vi sætter pris på den anerkendelse, det er at modtage diplomet. Vi kan med diplomet nu sende et signal til vores kollegaer om, at vores arbejde på denne front ikke går ubemærket hen, siger Keld Winther Rasmussen og fortsætter:

- Og så er vi meget glade for og stolte af, at vores virksomhed ligger i en kommune, som prioriterer at anerkende denne særlige indsats.

Forskellige forudsætninger for inspirerende indsatser

For at modtage diplomet for social ansvarlighed, skal man opfylde to af i alt seks kriterier. De kriterier varierer meget, fordi virksomhederne har vidt forskellige forudsætning for, hvilke indsatsområder, der giver mening for dem at arbejde med.

- Det kræver en bred vifte af tiltag for at skabe et mere inkluderende arbejdsmarked. Derfor er jeg også meget glad for, at så mange - og så forskellige - virksomheder snart vil modtage diplomet, der beviser, at de har gjort noget særligt for at skabe et bedre arbejdsmarked i Hedensted Kommune, siger Ole Vind. 

Det er første gang, diplomet for social ansvarlighed bliver uddelt, og at der allerede fra start skal uddeles så mange diplomer vækker glæde hos Lars Jensen, formand for udvalget for beskæftigelse. 

- Vi vidste udmærket godt, at der i mange virksomheder blev tænkt kreativt for at få endnu flere i job. Men at hele 103 virksomheder allerede nu skal anerkendes, det er jeg meget imponeret over, siger Lars Jensen og fortsætter:

- Idéen bag diplomet var netop at sætte fokus på de mange gode lokale indsatser, og jeg håber at de 103 virksomheder hver især vil være inspirationskilde til andre virksomheder, der også gerne vil gøre noget mere, men måske ikke helt ved hvordan.

I efteråret 2025 bliver der igen åbnet op, så nye virksomheder, der opfylder kriterierne, kan indstilles som diplommodtagere.

Diplomerne overrækkes personligt af en repræsentant fra kommunen til alle 103 virksomheder. Efter planen har alle modtaget deres diplom ved udgangen af januar.

Fakta:

  • AnsvarligHedensted er et nydannet samarbejde mellem Hedensted Kommune og lokale virksomheder
  • Virksomheder, som anerkendes med et diplom, kontaktes direkte og får personligt overrakt diplomet ved besøg på virksomheden
  • Som diplomholder får virksomheden adgang til markedsføringspakke bestående af blandt andet logo til mails, hjemmeside, LinkedIn og mere
  • For at blive indstillet skal virksomheden leve op til mindst to ud af seks af følgende kriterier:

    1. Ambassadør for socialt ansvar

      Virksomheden fungerer som en aktiv ambassadør for social ansvarlighed ved at dele inspirerende succeshistorier både internt og eksternt. Den fremmer socialt ansvar i dialogen med samarbejdspartnere og medarbejdere, ligesom den fungerer som en værdifuld sparringspartner for ledige. Virksomheden går foran som et godt eksempel og viser, hvordan socialt ansvar kan omsættes til konkrete handlinger, der skaber værdi for både virksomheden og samfundet.

       
    2. Job til borgere fra kanten af arbejdsmarkedet

      Borgere på kanten af arbejdsmarkedet står ofte over for komplekse udfordringer, der rækker ud over ledighed, såsom psykiske, fysiske eller sociale vanskeligheder. Deltagelse i arbejdslivet giver en uvurderlig følelse af tilhørsforhold, fællesskab og økonomisk selvstændighed, hvilket er afgørende for personlig trivsel og social integration. Ved at tilbyde de rette rammer og støtte hjælper virksomheder disse borgere med at blive loyale og værdifulde medarbejdere. Gennem en målrettet indsats for at inkludere borgere fra kanten af arbejdsmarkedet demonstrerer virksomheden sit engagement i socialt ansvar.

       
    3. Opkvalificering og kompetenceløft

      Virksomheden tager ansvar for fremtidens arbejdsstyrke ved at opkvalificere egne medarbejdere og ved at samarbejde med jobcentret om at give ledige et kompetenceløft. Dette sikrer, at både nuværende og kommende medarbejdere er forberedt på fremtidens udfordringer. Ved at deltage i ordninger som eksempelvis jobrotation, AMU kurser med VEU-godtgørelse, sporskifteordningen eller voksenlære, hjælper virksomheden ansatte og ledige med at tilegne sig relevante færdigheder. Denne indsats styrker både virksomhedens konkurrenceevne og sikrer kvalificeret arbejdskraft på længere sigt.

       
    4. Flere unge i erhvervsuddannelser 

      Der er mangel på faglært arbejdskraft i Danmark, og for få unge vælger erhvervsuddannelser. Ved at tilbyde fritidsjob, lærepladser og samarbejde med folkeskoler og uddannelsesinstitutioner kan virksomheder øge interessen for erhvervsuddannelser. Støtte til unges uddannelsesforløb bidrager til deres praktiske og sociale udvikling, hvilket er afgørende for at sikre økonomisk vækst og dække fremtidens behov for kvalificeret arbejdskraft.

       
    5. Fastholdelse og forebyggelse af sygemeldinger 

      Langvarige sygemeldinger har alvorlige konsekvenser for både den enkelte, arbejdspladsen og samfundet. Virksomheden arbejder systematisk med forebyggelse for at reducere risikoen for langtidssygemeldinger. Ved sygdom iværksætter virksomheden straks tiltag og et eventuelt samarbejde med jobcentret for at fastholde medarbejderen, f.eks. gennem fleksible arbejdsordninger, tæt dialog og individuel støtte, så medarbejderen kan vende tilbage til arbejdet hurtigst muligt.

       
    6. Job til flygtninge og indvandrere

      Flygtninge og indvandrere møder ofte kulturelle og sproglige barrierer i deres integration på arbejdsmarkedet. Virksomheden udviser social ansvarlighed ved at skabe jobmuligheder for både nyankomne flygtninge og indvandrere samt for dem, der har været i Danmark i længere tid, som stadig søger beskæftigelse. Ved at inkludere disse grupper bidrager virksomheden til en mere mangfoldig og inkluderende arbejdsstyrke.

09.01.2025Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka modtager diplom for Social Ansvarlighed

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

04.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro udnævnt som Årets medlem af REFOOD mærket 2024

31.05.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

MÆRKNINGSORDNING UDVIDER FESTIVALENS MADSPILDSSAMARBEJDE

04.12.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Organisk gødning giver harmoniske juletræer