11.06.2020  |  Strategi & ledelse

Danica Pension fremviser CO2-venlige investeringer og vil reducere klimabelastningen yderligere

Ny rapport viser, at Danica Pensions investeringer har et CO2-aftryk, der er 21 procent lavere end sammenlignelige investeringer. Den fremadrettede strategi er at minimere klimabelastningen endnu mere.

For første gang kan Danica Pension lancere en klimarapport, der viser investeringernes CO2-belastning. Her fremgår det, at investeringerne i aktier og virksomhedsobligationer udleder 33 ton CO2 per million kroner investeret, hvilket er 21 procent mindre CO2 et globalt benchmark for aktier og virksomhedsobligationer.

Læs også: Grønne investeringer gør det godt under corona

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samlet udleder Danica Pensions investeringer 1,8 million ton mindre CO2 end benchmark. Besparelsen svarer til den årlige CO2-udledning fra knap 370.000 biler eller CO2-belastningen fra over 200.000 husstandes årlige energiforbrug. Reduktionstal er beregnet ud fra Greenhouse Gas Equivalencies Calculator hos USA’s Environmental Protection Agency.

Den lavere klimabelastning kan skyldes, at Danica Pension har færre investeringer i selskaber inden for sektorer med høj CO2-udledning som eksempelvis energiproduktion og energiforsyning. Dernæst har Danica Pensions investeringer i selskaber inden for eksempelvis energiforsynings- og bilindustrien med et lavere klimaaftryk end sektorernes gennemsnit.

Flere grønne investeringer og lavere klimabelastning
Danica Pension har endvidere en ambition om investere 100 milliarder kroner i den grønne omstilling frem mod 2030, hvilket med til at understøtte målsætningen om at reducere den fremtidige CO2-belastning. I 2020 har Danica Pension øget investeringerne i grøn omstilling med knap 40 procent til samlet 14 milliarder kroner.

”Fremadrettet kommer vi til at øge investeringerne i selskaber, der leverer produkter og løsninger til den grønne omstilling og i de selskaber, der er i gang med at omstille deres forretning til at være baseret på grønnere energiformer”, siger Poul Kobberup, investeringsdirektør i Danica Pension og fortsætter: 

Læs også: DI: Talrige virksomheder planlagde grønne investeringer før coronakrisen

“I takt med der kommer flere attraktive grønne investeringsmuligheder, vil en større del af kundernes pensionsopsparinger blive placeret i selskaber og projekter med en lav klimabelastning, og det kommer til at reducere den samlede CO2-belastning over tid. På den måde kan vi bruge kundernes pensionskroner til at gøre en forskel for klimaet og fremtidssikre attraktive afkast til pensionslivet”.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere