12.11.2014  |  Strategi & ledelse

To Danida-erhvervsordninger ophører midlertidigt

Ifølge en ny rapport har Danidas erhvervsordninger ikke været gode nok til at skabe job og bæredygtig vækst i udviklingslande. Derfor stilles de to støtteordninger nu i bero.

En ny rapport peger på, at Danidas to erhvervsordninger, Business Partnerships og Business Project Development, ikke har været gode nok til at skabe job og vækst i udviklingslande. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Flere midler til CSR i vækst- og udviklingslande

Rapporten omkring Danida er udarbejdet af konsulentbureauerne Devfin Advisers AB og Nordic Consulting Group og bygger på perioden 2006 til 2011.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen har på baggrund af rapporten besluttet at sætte de to erhvervsordninger i bero. I stedet vil Mogens Jensen finde andre og bedre måder, hvorpå danske virksomheder kan støttes, når de indgår kommercielle samarbejder med partnere i udviklingslande. 

Vil bringe virksomheder bedre i spil
I forhandlingerne om udviklingsbistanden har SF og Enhedslisten presset på for, at en eventuel nedskæring i udviklingsbistanden skal findes på erhvervsstøtte – og ikke på hjælpen til de fattigste i verden.

”Jeg er meget optaget af at bringe den private sektor og i særdeleshed danske virksomheder bedre i spil på måder, der bidrager til bæredygtig vækst og udvikling i udviklingslandene. Derfor indleder vi nu en tæt dialog med erhvervsliv og civilsamfund for at nytænke vores erhvervsinstrumenter, så de kan blive mere tidssvarende og endnu mere effektive”, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Ifølge Mogens Jensen vil der fortsat være en række forskellige instrumenter, heriblandt CSR-puljen, som ikke bliver berørt og som skal sikre et tæt samarbejde med dansk erhvervsliv.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere