10.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Danmark bliver 37 nye, grønne forskningsprojekter rigere

Grøn forskning i Danmark er netop blevet 37 nye, grønne forskningsidéer rigere med i alt 105 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Danmarks Frie Forskningsfond modtog 337 ansøgninger om støtte til nye projekter indenfor den grønne forskning. De 37 bedste og mest nybrudsskabende idéer er nu blevet udvalgt, som bliver støttet med i alt 105 millioner kroner.

”Grøn forskning er mere end nogensinde afgørende for, at vi som samfund kommer i mål med vores grønne ambitioner. Derfor bliver jeg både tryg og stolt, når jeg kan se, at så mange af Danmarks dygtige forskere har budt ind med relevante og potentielt banebrydende idéer,” udtaler bestyrelsesformand Maja Horst.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De 105 millioner er en del af den politiske aftale om fordeling af forskningsreserven i 2022, hvor Danmarks Frie Forskningsfond har fået til opgave at udmønte midler inden for det politisk fastsatte tema ’Grøn forskning’.

Læs også: Nyt forskningscenter skal bane vejen for grøn omstilling i landbruget

Alle forskningsområder, der kan bidrage til den grønne forskning, har derfor kunnet søge den tematiske pulje, mens et bredt sammensat tematisk udvalg med medlemmer fra hele verden har udvalgt de skarpeste idéer.

Midlerne går blandt andet til forskning i 3D-printet kød, grønnere undervisning i gymnasierne, lagring af CO2 og organiske solceller. Hver forskningsidé får støtte for op til 2,8 millioner kroner og løber over tre til fire år. Hvert udvalgte projekt kan findes her

Danmarks Frie Forskningsfond lægger vægt på at støtte forskernes egne initiativer inden for grøn forskning, og fonden støtter idéer inden for og på tværs af alle videnskabelige hovedområder.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere