27.03.2017  |  Klima, miljø og energi

Danmark er verdens fjerde mest bæredygtige land

Danmark er førende, når det gælder miljømæssig bæredygtighed, konkluderer ny rapport fra World Economic Forum, der har placeret landet som nummer fire ud af 127. Når Danmark ikke rammer førstepladsen, skyldes det især landets produktion af olie og naturgas i Nordsøen.

Danmark ligger helt i top, når det gælder vedvarende energi, skriver Finans. Det viser en ny rapporten fra World Economic Forum med titlen Global Energy Architecture Performance Index 2017.

Læs også: Stærke tal for den vedvarende energi

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Rapporten rangerer 127 lande efter deres arbejde med at udvikle og implementere vedvarende energi, der både er sikker og til at betale. Og her har Danmark sneget sig en plads op af listen i forhold til sidste år og placeret sig som det fjerde mest bæredygtige land.

”Formålet med Global Energy Architecture Performance Index er at rette opmærksomheden på de enkelte landes position, når det gælder miljømæssig bæredygtighed samt energiadgang og -sikkerhed i forening med økonomisk vækst og udvikling”, siger Roberto Bocca, direktør i World Economic Forum med ansvar for energi og basisindustrier, til Finans.

Når Danmark ikke ligger helt i spidsen, skyldes det landets olie- og naturgasproduktion i Nordsøen, der medfører en høj udledning af kvælstoffilter, også kaldet NOx. Den høje udledning af de sundhedsskadelige stoffer placerer os helt nede på en 118. plads i forhold til andre landes NOx-udledning.

I stedet indtager Schweiz den grønne førertrøje, tæt efterfulgt af Norge og Sverige på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

De store lande sakker bagud
Mens et lille land som Danmark ligger helt i toppen af listen, sakker store økonomier som USA og Kina gevaldigt bagud.

Overordnet lander USA på en 52. plads ud af de 127 lande, mens Kina ligger helt nede på en 95. plads. Sidstnævnte skyldes især, at det befolkningsrige land alene står for halvdelen af det globale forbrug af kul.

Læs også: Fart på den vedvarende energi i UK

Kinas præsident Xi Jinping har dog i en aftale med USA tidligere præsident Barack Obama forpligtet landet til at omstille til bæredygtig energi, og at det nuværende tårnhøje energiforbrug skal være dalende inden år 2030. Det er mere, end hvad man kan sige om USA’s famøse leder, Donald Trump, der som bekendt ikke vil sætte en grøn kurs med hverken politik eller udtalelser.

Se WEF’s rangering og læs rapporten her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere