01.02.2017 | Klima, miljø og energi
Danmark får sin første bæredygtige børnehave
Svendborg Kommune har bygget Danmarks første bæredygtige børneinstitution. Flere bæredygtige institutionsprojekter i Københavnsområdet og i Nordjylland er under opsejling.
Danmarks første bæredygtige og DGNB-certificerede børnehave, 'Humlebien', er blevet opført i Svendborg på Sydfyn.
Den første bæredygtige børnehave er åbnet i Danmark, nærmere bestemt i Svendborg på Sydfyn. Institutionen, som går under navnet ’Humlebien’, blev mandag den 30. januar officielt udnævnt til DGNB-certificeret børnehave.
Læs også: Frederiksberg vil sikre bæredygtige bygninger med DNGB
Svendborg Kommune har således skabt en bygning, der både er bæredygtig og økonomisk forsvarlig inden for et kommunalt budget. Og ifølge Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), har man i kommunen viljen til at indrette sig bæredygtigt og øge livskvaliteten.
Hos Green Building Council, der står bag den nationale bæredygtighedsordning for byggeri og udsteder DGNB-certificeringen, er man ikke i tvivl om værdien af det nye byggeri.
”Det er oplagt at optimere og dokumentere kvaliteten af bæredygtige parametre som indeklima, dagslys og akustik i bygninger, der skal være rammen for indlæring de næste mange år. Det ser vi som et udtryk for, at totaløkonomi er et vigtigt parameter uanset, om man bygger en lille børnehave eller en stor campus”, siger Mette Qvist, som er direktør for Green Building Council Denmark.
Flere bæredygtige institutioner
Den nye børnehave blev præsenteret på konferencen ’Bæredygtige skoler og institutioner’, som fandt sted i Svendborg den 30. januar og var arrangeret af MiljøForum Fyn og Green Building Council.
Her var et af omdrejningspunkterne spørgsmålet om, hvorvidt det offentlige har råd til at lade være med at bygge bæredygtige skoler og institutioner.
Læs også: Lene Espersen: Vi halter bagefter med det bæredygtige byggeri
Ud over ’Humlebien’ blev en række kommende institutionsprojekter fra Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Region Nord også fremlagt. Formålet var bl.a. at give konferencedeltagerne et indblik i, hvordan man projekterer og opfører bæredygtige skolebygninger, børnehave og bosteder.
- KLZ
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal samle shippingbranchen om at nå målene i Paris-aftalen
Hvis shipping-industrien skal nå sine klimamål, bliver virksomhederne nødt til at samarbejde, udtaler direktør i D/S Norden.
Supply chain

Danskerne siger ja til lovgivning om virksomhedsansvar
Amnesty skyder ny kampagne for national lovgivning om kædeansvar i gang. Danskerne er ifølge undersøgelse stærkt positive. Den danske regering er nogenlunde med. Men skal man vente på EU-lovgivning eller ej? Og er EU-Kommisionen ved at gøre det lovgivningsprojekt væsentligt sværere for sig selv?
Medarbejder

En femtedel af kvinderne i ingeniør-branchen har oplevet seksuelt krænkende adfærd indenfor det seneste år
Det kalder på handling, mener formanden i ingeniørernes fagforening IDA.
Samfund

London kan skabe 5000 nye jobs, hvis de vælger at genbruge mere og afbrænde mindre, viser undersøgelse
Cirkulær økonomi principper kan skabe tusindvis af nye jobs og sænke forurening, uden at det koster samfundet en masse penge.
Klima, miljø og energi

Europas største Power-to-X-anlæg skal ligge i Esbjerg
Esbjerg bliver centrum for et nyt anlæg, der skal omdanne vindstrøm til CO2-fri gødning og CO2-fri brændstof.