01.02.2017  |  Klima, miljø og energi

Danmark får sin første bæredygtige børnehave

Svendborg Kommune har bygget Danmarks første bæredygtige børneinstitution. Flere bæredygtige institutionsprojekter i Københavnsområdet og i Nordjylland er under opsejling.

Den første bæredygtige børnehave er åbnet i Danmark, nærmere bestemt i Svendborg på Sydfyn. Institutionen, som går under navnet ’Humlebien’, blev mandag den 30. januar officielt udnævnt til DGNB-certificeret børnehave.

Læs også: Frederiksberg vil sikre bæredygtige bygninger med DNGB

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Svendborg Kommune har således skabt en bygning, der både er bæredygtig og økonomisk forsvarlig inden for et kommunalt budget. Og ifølge Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), har man i kommunen viljen til at indrette sig bæredygtigt og øge livskvaliteten.

Hos Green Building Council, der står bag den nationale bæredygtighedsordning for byggeri og udsteder DGNB-certificeringen, er man ikke i tvivl om værdien af det nye byggeri.

”Det er oplagt at optimere og dokumentere kvaliteten af bæredygtige parametre som indeklima, dagslys og akustik i bygninger, der skal være rammen for indlæring de næste mange år. Det ser vi som et udtryk for, at totaløkonomi er et vigtigt parameter uanset, om man bygger en lille børnehave eller en stor campus”, siger Mette Qvist, som er direktør for Green Building Council Denmark.

Flere bæredygtige institutioner
Den nye børnehave blev præsenteret på konferencen ’Bæredygtige skoler og institutioner’, som fandt sted i Svendborg den 30. januar og var arrangeret af MiljøForum Fyn og Green Building Council.

Her var et af omdrejningspunkterne spørgsmålet om, hvorvidt det offentlige har råd til at lade være med at bygge bæredygtige skoler og institutioner.

Læs også: Lene Espersen: Vi halter bagefter med det bæredygtige byggeri

Ud over ’Humlebien’ blev en række kommende institutionsprojekter fra Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Region Nord også fremlagt. Formålet var bl.a. at give konferencedeltagerne et indblik i, hvordan man projekterer og opfører bæredygtige skolebygninger, børnehave og bosteder.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere