05.01.2015  |  Strategi & ledelse

Danmark får sit første sociale supermarked

Folkekirkens Nødhjælp åbner i løbet af 2015 landets første sociale supermarked. Supermarkedet skal bekæmpe madspild og hjælpe mennesker med økonomiske udfordringer.

I løbet af 2015 slår Folkekirkens Nødhjælp dørene op for Danmarks første sociale supermarked, hvor varer, som ikke længere kan sælges i gængse dagligvarebutikker, sælges 50 til 70 procent billigere. Det skriver jyllandsposten.dk.

Ideen bag supermarkedet, som får navnet WeFood, er at begrænse madspild samt at hjælpe mennesker, som har svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt

"”Vi begynder med et pilotprojekt, og bliver det en succes, så vil vi åbne andre steder i landet”", siger Kenneth Kamp Butzback, national chef i Folkekirkens Nødhjælp, til jyllandsposten.dk.

WeFood skal blandt andet arbejde sammen med Dansk Supermarked. Samarbejdet giver ifølge Helene Regnell, CSR-chef for Dansk Supermarked, god mening for koncernen – både af økonomiske og moralske årsager.

"”Det koster os penge at smide maden ud. Samtidig er det ærgerligt, når den i stedet kan komme mennesker med en lille pengepung til glæde”", siger Helene Regnell til jyllandsposten.dk.

Supermarkedet kommer formentlig til at ligge på Amager.

-KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere