22.03.2012  |  Strategi & ledelse

Danmarks Sundeste Virksomhed 2012 er kåret

Kvadrat A/S, der laver tekstiler, er netop kåret som Danmarks Sundeste Virksomhed 2012. Den midtjyske virksomhed vinder på et stærkt motionsfokus og en imponerende involvering af medarbejderne.

Virksomheden Kvadrat A/S har netop modtaget prisen "Danmarks Sundeste Virksomhed 2012", som blandt andet Dansk Erhverv og Nordea står bag.

Med i opløbet var Electrolux og Meldgaard Gruppen, men dommerkomiteen pegede i sidste ende på den midtjyske tekstilproducent med følgende begrundelse:

”Kvadrat er lykkedes med at involvere deres medarbejdere, og der satses på selvledelse – for eksempel ved uddannelse af sundhedsambassadører, stressmentorer og alkohol-nøglepersoner. Også ledelsen deltager aktivt i aktiviteterne. Det giver overbevisende resultater,” siger repræsentant for dommerkomiteen, prisoverrækker og næstformand for Folketingets sundheds- og forebyggelsesudvalg, Hans Andersen.

Sygefravær falder
Prisen vækker naturligvis stor tilfredshed hos Kvadrat A/S, der også fortæller, at fokus på sundhed og motion kan ses på tallene over sygefravær.

”Sundhed er vigtigt for os, fordi vi gerne vil sikre, at medarbejderne trives. Det har en stor betydning for hele arbejdspladsen, at medarbejderne er motiverede for at komme af sted om morgenen og er glade på jobbet. Og så giver det et lavere sygefravær, men det er faktisk sekundært for os,” siger direktør hos Kvadrat A/S, Mette Bendix.

145 virksomheder meldte sig til konkurrencen, 10 gik videre til anden runde, og endelig blev de tre nominerede fundet i starten af marts.

FAKTA:

-Prisen Danmarks Sundeste Virksomhed er en sammenlægning af de to tidligere priser "Danmarks Sundeste Arbejdsplads" og "Danmarks Sundeste Virksomhed". Med den nye pris får Danmark én samlet landsdækkende pris, der honorerer det innovative og professionelle arbejde med sundhed på arbejdspladsen.

-Dommerkomiteen bestod af Hans Andersen, næstformand for Folketingets sundheds- og forebyggelsesudvalg, Gisela Sjøgaard, professor ved SDU, Chris Norre, mindfulnesskonsulent, Ditte Vigsø, adm. direktør i Great Place to Work, Karen Marie Lillelund, foredragsholder og forfatter, Leif Skive, praktiserende læge og Jørgen Falk, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

-Bag prisen står Dansk Erhverv, Dansk Firmaidrætsforbund, SundhedsDoktor og Nordea Liv & Pension. De foregående år er prisen uddelt til Sparekassen Farsø, Novo Nordisk i Måløv, FødevareErhverv, Nordea Liv & Pension og Regionshospitalet i Horsens.

- OWG

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere