10.08.2021  |  Samfund

Dansk arkitektstuderende vinder international arkitekturpris

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den danske arkitektstuderende Henry Glogau løber med den globale arkitekturpris, VELUX International Award, der er den største af sin art for arkitektstuderende fra hele verden. Henry Glogau har imponeret juryen i sådan en grad, at hans projekt blev udvalgt ud af de i alt 579 projekter, der blev indsendt af studerende fra 250 arkitektskoler i 60 lande.

På grund af pandemien har Henry Glogau ventet ekstra længe på at få lov til at præsentere sit projekt for juryen under konkurrencens afsluttende runde, hvor de globale vindere skulle findes. Det skulle også have foregået under The World Architecture Festival, som desværre også blev udsat. Nu har Henry Glogau endelig fået lov til at præsentere sig projekt ’Solar Desalination Skylight’ for juryen, som efter præsentationen annoncerede, at Henrik Glogau var en af de to globale vindere af den internationale konkurrence. De lagde særlig vægt på projektets enestående evne til at adressere de komplekse miljømæssige, sociokulturelle og geopolitiske udfordringer, som i høj grad er karakteriserende for vores tid.

Henrik Glogau arbejder i dag hos 3xN, men har indtil for nylig studeret på Det kongelige danske kunstakademi. Med projektet ’Solar Desalination Skylight’ har han formået at komme med en løsning på et omfattende og essentielt problem i Chile – nemlig adgangen til rent drikkevand og energi i byerne langs Chiles kyst. Henrys prototype formår at omdanne Chiles overskud af solenergi og saltvand til en ‘solar desilation skylight’, som med et naturligt lys producerer rent drikkevand samt et overskud af salt, som kan omdannes til energi. Han siger selv om projektet:

"Projektets vigtigste formål er at forsøge at replikere naturens cyklusser gennem et simpelt design. Jeg vil gerne arbejde uden om vores økosystemer og i stedet arbejde med det, som vi allerede har tilgængeligt i rigelige mængder. Derfor arbejder min prototype med sollys og havvand."

Du kan lære mere om projektet her

Juryen fremhæver særligt projektets særlige tilgang til teknologien og designet, der med et lokalt udgangspunkt præsenterer en løsning på et globalt problem.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere