14.11.2021  |  Strategi & ledelse

VELUX Gruppen lancerer Build for Life – en regenerativ tilgang til fremtidens bygningsdesign

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvordan kan vores boliger og bebyggelser skabe mere velvære for mennesker og kloden? Et nyt initiativ under navnet Build for Life tager fat i byggeindustriens udfordringer og introducerer en bæredygtig og regenerativ tankegang og tilgang til design og transformation af boliger. Konceptet præsenteres på den virtuelle konference Build for Life d. 15.-17. november.

Regenerativ tilgang til vores fremtidige boliger
VELUX lancerer Build for Life som en ambitiøs del af deres bæredygtighedsstrategi It´s Our Nature, som er rettet mod 2030. Strategien bygger på 2 årtiers erfaring med bæredygtige bygninger og sundt indeklima, og sætter fokus på et lavt CO2 aftryk, byggeriets samlede livscyklus samt et godt indeklima. ”Boliger kan og bør være bygget på sunde og regenerative principper, som er designet til både mennesker og kloden”, forklarer Lone Feifer, direktør for Bæredygtige Bygninger hos VELUX Gruppen.

Kompas som model for design og udvikling
Som et led i Build for Life har partnerskabet EFFEKT arkitekter, MOE ingeniører og LeaderLab sammen med VELUX arbejdet med et kompas for de vigtigste drivere til at designe sundere og mere bæredygtige bygninger. Kompasset er tænkt som en partnerskabsplatform, som flere partnere benytter som udgangspunkt og til samtaler. 40 % af den globale CO2-udledning kommer fra bygninger, dermed også et stort løsningspotentiale. Dette kræver et fælles udgangspunkt og tankegang, for at imødegå udfordringer og dilemmaer. Kompasset er tænkt til designere, byplanlæggere, ingeniører, bygherrer og udviklere, så hele værdikæden i byggeriet kan samarbejde ud fra en fælles tankegang, som er tiltænkt hele industrien og drevet af troen på, at kun i fællesskab og på tværs af industrien kan vi komme i mål med sundere og mere bæredygtige boliger for alle. Kompas-modellen er udviklet i samarbejde med EFFEKT Architects, MOE Consulting Engineers, LeaderLab og VELUX Gruppen. Kompasset er tiltænkt som en platform for partnerskaber og lader andre interesserede byde ind med deres vision for positiv forandring og projekter indenfor byggeri.

BUILD FOR LIFE konferencen
Hvordan kan vi leve mere bæredygtigt, forbundet og sundt? Mere end 90 eksperter fra hele verden vil komme med deres bud på den digitale konference Build for Life. Under konferencen vil VELUX også introducere Compass, som er en ny model til, hvordan man på tværs af byggebranchen kan designe sundere og mere bæredygtige bygninger.

Talerne til konferencen tæller både arkitekter, ingeniører, bygherrer, forskere og eksperter, der alle giver deres innovative bud på, hvordan vi kan imødekomme de presserende dilemmaer, som byggeindustrien står over – ligesom de vil tale om en række vigtige sociale og miljømæssige udfordringer i byggebranchen. Konferencen har fokus på, hvordan vi kan bygge bæredygtigt og samtidig gøre beboere gladere og sundere.

Deltag i Build for Life-konferencen den 15. til 17. november 2021
Build for Life-konceptet bliver lanceret på den internationale konference under samme overskrift. Der vil være keynote-præsentationer og paneldebatter, og deltagerne vil bestå af arkitekter, ingeniører, designere, byplanlæggere og andre industriprofessionelle. Deltagerne i konferencen vil også få mulighed for at deltage i interaktive digitale dialoger med eksperterne.

Konferencen er gratis, og alle interesserede kan deltage. Der kommer til at være to scener: Compass Stage og Daylight Symposium Stage.

Tilmeld dig konferencen her.

Download hele programmet her.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere