07.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Dansk friluftskæde kaster sig ud i genbrug og reparation af tøj

Med inspiration fra udlandet har Spejder Sport igangsat et tiltag, der skal gøre forretningen i stand til at gensælge og reparere friluftstøj.

Inden for de næste tre år skal natur- og friluftsglade kunder kunne gå i alle Spejder Sport-butikker og gensælge og købe nyt, brugt tøj til en nedsat pris.

Sådan lyder kædens nye cirkulære ambition, fortæller Spejder Sports administrerende direktør Thomas Vanggaard.

Det skriver mediet Markedsføring.

Læs også: Nu stiller Svanemærket omfattende krav til tekstiler

Tiltaget bliver i første omgang testet i Spejder Sports butik på Nørre Farimagsgade i København.

Her skal butikkens kælder blandt andet renoveres, så der kan være plads til en skrædder, som kan reparere kundernes tøj, så det er klar til nye hænder.

Gensalget kommer praktisk til at fungere sådan, at kunderne selv kommer ned med tøj fra udvalgte mærker, som de kan bytte til en rabat på 30 procent af den oprindelige pris. Spejder Sport vil derefter sælge det medbragte tøj secondhand.

Renoveringen har indtil videre kostet kæden én million kroner, hvilket også er gået til investering i maskiner til reparation og nyt IT. Og ifølge Thomas Vangsgaard er det ingen hemmelighed, at man har kigget udenlands for at finde inspiration til at omstille forretningen herhjemme.

Læs også: Tøjmilliardær giver sin virksomhed væk til klimakamp

“Det er blandt andet inspireret af Patagonias worn wear, der er en kæmpe forretning og succes for dem. Vi har haft mange samtaler med Patagonia om konceptet, og de har fortalt, at det nærmest er blevet en ting, at kunder vil have deres jakker med en reparations-lap på,” siger han til Markedsføring.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere