Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt
Planerne om et offshore vindenergiprojekt i Bangladesh får nu støtte fra Bestseller, som vil investere op til 700 millioner kroner i vedvarende energiløsninger i et af sine vigtige produktionslande.
I 2028 kan energi skabt af havvindmøller strømme ud i elnettet i Bangladesh og forsyne blandt andet virksomheder med vedvarende energi.
Det er ambitionen bag et stort offshore vinderenergiprojekt i landet, hvor mange internationale modevirksomheder har produktion. En af dem er Bestseller, som nu støtter udviklingen af landets første havvindmøllepark med 700 millioner kroner.
Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
Læs også: Modebranchen: Grøn omstilling bliver en helt ny virkelighed
”Vi ser gode og betydningsfulde initiativer, ikke mindst i Danmark, men der er også behov for, at vi hjælper med at tage ansvar for den grønne omstilling i lande, hvor forudsætningerne er mere vanskelige. Ambitionen om at bidrage til at bane vej for en vedvarende energiinfrastruktur i Bangladesh er et af mange skridt, som vi kan tage for at reducere udledningen af drivhusgasser vores indirekte værdikæde. Vi bakker stolt og helhjertet op om opgaven,” siger Anders Holch Povlsen, CEO og ejer i Bestseller.
”Kollektiv handling er afgørende”
Vindprojektet ud for kysten ved Bangladesh er initieret af fondsforvalteren Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).
Bestsellers investering sker i samarbejde med svenske H&M Group gennem et initiativ fra nonprofitorganisationen Global Fashion Agenda (GFA), der ønsker at samle aktører i den globale modebranche om at udvikle industrien i en mere bæredygtig retning – senest med særligt fokus på skalering af vedvarende energi i produktionslande.
Om vindprojektet
- Vindenergiprojektet i Bangladesh er i en tidlig udviklingsfase af CIP, en global leder inden for vedvarende grønne investeringer.
- Hvis vindmølleparken er realiserbar, bliver det den første offshore vindmøllepark i Bangladesh.
- Parken vil kunne reducerede emissioner med cirka 725.000 tons årligt.
- Med en kapacitet på omkring 500 MW vil den bidrage til at hjælpe landet med at blive uafhængigt af fossil energi.
- Desuden vil projektet bidrage til jobskabelse og stabilisering af energiforsyningen i Bangladesh.
- Bestsellers og H&M Groups investering bidrager til den samlede projektsum.
Kilde: Bestseller.
”Adgang til vedvarende energi er nødvendig, hvis vi skal begrænse modeindustriens emissioner, og kollektiv handling er afgørende for at bane vej for nye løsninger. Jeg er stolt over at kunne præsentere denne industri-ledede investering i nødvendig, vedvarende energiinfrastruktur i Bangladesh, som er et af modebranchens vigtige produktionslande,” siger Thomas Tochtermann, bestyrelsesformand i Global Fashion Agenda.
Et unikt samarbejde
Copenhagen Infrastructure Partners har i de senere år udviklet og skabt en række grønne energiprojekter, der alle har som formål at bidrage positivt til den grønne omstilling og adgangen til mere vedvarende energi.
Derfor er den danskejede virksomhed glad for perspektiverne i vindenergiprojektet og den opbakning, som Bestseller nu tilkendegiver sammen med H&M Group.
“Med Bestseller får vi opbakning til vores ambitioner i Bangladesh fra en af de største og mest velrenommerede virksomheder i modeindustrien. Det er et helt unikt samarbejde for os at bringe partnere fra tekstilindustrien ombord,” siger Niels Holst, partner and Co-Head of the Growth Markets Fund i Copenhagen Infrastructure Partners.
Læs også: Patagonia presser deres grossister til at rykke på den grønne agenda
Vindmølleparken i Bangladesh er fortsat i den tidlige udviklingsfase.
I de næste par år vil CIP i samarbejde med myndighederne i Bangladesh og øvrige strategiske partnere fortsat udvikle projektet gennem analysearbejde og miljøprøver. Forarbejdet er en forudsætning for, at projektet er realiserbart.
Er det tilfældet, forventes vindmølleparken at levere strøm i 2028.
- HCL