15.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Dansk torsk får stempel for bæredygtighed

Fiskeriet af torsk i Nordsøen og Skagerrak lever nu op til MSC-kravene for bæredygtigt fiskeri. Det sker efter en målrettet indsats fra bl.a. fiskernes side.

Dansk fiskeri har nået lidt af en milepæl. Det skyldes at den danske torsk, som fanges i Nordsøen eller Skagerrak, har fået det blå Marine Stewardship Council-stempel (MSC) for bæredygtighed.

En MSC-miljømærket fisk er defineret ved at være bl.a. er fuldt sporbar til en bæredygtig kilde, og at stamme fra et vildfangende fiskeri, der er blevet certificeret af en uafhængig part op mod MSC's standard for bæredygtigt fiskeri.

Læs også: Bæredygtige laks i Dansk Supermarked

Den danske torsk er blevet godkendt til mærket, efter at et uafhængigt certificeringsorgan har vurderet fiskeriet, som således lever op til MSC´s standarder på området.

”Vi er meget stolte af at være first-movere til at få torsken i Nordsøen og Skagerrak MSC-certificeret. MSC-certificering er guldstandarden for bæredygtighed inden for fiskeri”, siger Formand for Danmarks Fiskeriforenings Producent Organisation (DFPO), Sven-Erik Andersen.

Acceptabelt niveau af torsk
Torsken i Nordsøen og Skagerak har i en længere periode været truet. Bestanden har været under pres, hvilket har skabt bekymring blandt fiskere, forskere og politikere.

Efter en genopretningsplan og en god indsats fra fiskernes side har torsken imidlertid fået bedre vækstbetingelser og er nu på et acceptabelt niveau, skriver MSC på sin hjemmeside.

Læs også: Første danske jomfruhummere får miljømærke

”Torskebestanden er vokset støt over det sidste årti, og vores fiskere har lavet store ændringer i deres fiskerimønster og indført mere og mere selektive redskaber”, lyder det fra Svend-Erik Andersen.

I løbet af de kommende år vil resultaterne og fiskeriet i Nordsøen fortsat blive fulgt nøje, så det sikres, at udviklingen fastholdes og styrkes.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere