20.05.2020  |  Strategi & ledelse

Danske C20-selskaber scorer lavt på europæisk ligestillingsrapport

Kun én dansk C20-virksomhed kommer med på top-20 listen i en ny europæisk rapport om ligestilling. Dog kan en alternativ ansættelsesmetode være svaret på problemet.

Ligestillingen i dansk erhvervsliv kunne være bedre. Det fremgår af en EU-finansieret rapport fra analysehuset Equileap, som har indsamlet data på området fra de 255 største børsnoterede virksomheder i Europa. Det oplyser Børsen.

Selskaberne er blandt andet blevet vurderet på antallet af kvinder i ledelsen, lønforhold og -forskelle samt politikker om sexchikane. Her ligger danske C20-selskaber på 38 procent, hvor det europæiske gennemsnit er omkring 43 procent. Kun Chr. Hansen kommer op på en 19. plads på listen – noget højere end Genmab, FLSmidth, Danske Bank og Vestas, der også er inkluderet i undersøgelsen. De kommer henholdsvis på 59., 75., 94. og 103. pladsen.

Læs også: Kampagne udstiller topledelser uden kvinder

“Sandheden om Danmark er, at vi sakker bagud, når det gælder ligestilling mellem kønnene, og det er sådan set ikke så slemt blandt de børsnoterede selskaber, det er meget værre blandt de mindre og ikke børsnoterede selskaber”, siger Nina Smith, formand for Forenet Kredit og professor i nationaløkonomi på Aarhus Universitet til Børsen.

For at komme problemstillingen om ulige kønsfordeling i de danske virksomheder, skal der en anden slags ansættelsesmetode til. Ifølge Sara Louise Muhr, professor i HRM og organisation på CBS, skal der en et systematisk rekrutteringssystem til, hvor ansættelser udelukkende skal fokusere på kompetencer og ikke køn. Metoden går således ud på en anonymisering af CV’et.

 -HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere