20.05.2020 | Strategi & ledelse
Danske C20-selskaber scorer lavt på europæisk ligestillingsrapport
Kun én dansk C20-virksomhed kommer med på top-20 listen i en ny europæisk rapport om ligestilling. Dog kan en alternativ ansættelsesmetode være svaret på problemet.
Ligestillingen i dansk erhvervsliv kunne være bedre. Det fremgår af en EU-finansieret rapport fra analysehuset Equileap, som har indsamlet data på området fra de 255 største børsnoterede virksomheder i Europa. Det oplyser Børsen.
Selskaberne er blandt andet blevet vurderet på antallet af kvinder i ledelsen, lønforhold og -forskelle samt politikker om sexchikane. Her ligger danske C20-selskaber på 38 procent, hvor det europæiske gennemsnit er omkring 43 procent. Kun Chr. Hansen kommer op på en 19. plads på listen – noget højere end Genmab, FLSmidth, Danske Bank og Vestas, der også er inkluderet i undersøgelsen. De kommer henholdsvis på 59., 75., 94. og 103. pladsen.
Læs også: Kampagne udstiller topledelser uden kvinder
“Sandheden om Danmark er, at vi sakker bagud, når det gælder ligestilling mellem kønnene, og det er sådan set ikke så slemt blandt de børsnoterede selskaber, det er meget værre blandt de mindre og ikke børsnoterede selskaber”, siger Nina Smith, formand for Forenet Kredit og professor i nationaløkonomi på Aarhus Universitet til Børsen.
For at komme problemstillingen om ulige kønsfordeling i de danske virksomheder, skal der en anden slags ansættelsesmetode til. Ifølge Sara Louise Muhr, professor i HRM og organisation på CBS, skal der en et systematisk rekrutteringssystem til, hvor ansættelser udelukkende skal fokusere på kompetencer og ikke køn. Metoden går således ud på en anonymisering af CV’et.
-HCL
Klima, miljø og energi

Corona-pandemien har udløst det største fald i CO2-udledninger, der nogensinde er registreret
Særligt indenfor luftfart har corona-pandemien forårsaget en markant CO2-reduktion. Men den lave rejseaktivitet har til gengæld en bagside på den sociale front.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Strategi & ledelse

Langt de fleste topledere anser klimakrisen som den største udfordring, men tre ud af fire føler sig ikke rustet til at håndtere arbejdet
En måling foretaget af Deloitte viser, at der er bred enighed blandt topledere: Klimakrisen er den største og vigtigste udfordring. Corona-krisen har budt på en lærerig process for mange, men en stor del føler sig stadig ikke klar til at håndtere fremtidige kriser.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.