31.01.2020 | Klima, miljø og energi
Danske Keflico tager næste skridt i globalt arbejde med FSC
Indhold fra partner Hvad er dette?
Træhandelsvirksomheden Keflico har et ønske om at tage globalt ansvar for sin branche ved aktivt at søge indflydelse igennem sit nye medlemskab i FSC International.
Keflico har siden 2018 været medlem af FSC Danmark. Nu melder de sig ind i FSC International, der er FSC’s internationale hovedorganisation - og det er der flere grunde til. For det første er det med udgangspunkt i, at FSC er en demokratisk organisation. Dermed har Keflico via deres medlemskab stemmeret på lige fod med alle andre virksomheder i det internationale økonomiske kammer. For det andet er Keflico en international virksomhed. De køber og sælger på mange forskellige markeder, derfor er det helt naturligt for dem at engagere sig i FSC International.
”Vi vil gerne ind og være med til at præge udviklingen. Dels fordi FSC er så vigtig en del af vores forretning, men også fordi vi synes, at vi har noget at byde på, med den viden og position vi har i markedet. Konkret handler det blandt andet om, at udviklingen på efterspørgsel indenfor især tropisk træ har så meget fart på, at vi er bekymrede for, om udbuddet kan følge med,” fortæller Kasper Kopp, salgs- og indkøbschef for træ i Keflico.
Indflydelse på globale skovproblematikker
Keflico har en global interesse i at forbedre biodiversitet og klimapåvirkning af skovdrift og transport. Mere specifikt håber de med deres medlemskab i FSC International at kunne påvirke udviklingen af mere certificeret skov i troperne:
”Vi bliver nødt til sammen med andre aktører i FSC at kigge på, hvordan vi bærer os ad med at få certificeret mere skov i troperne. Der er nogle forskellige barrierer, som er forskellige fra land til land, men hvor vi via kontakt med vores leverandører og andre aktører har noget detailviden om, hvad der skal til,” siger Kasper Kopp.
Dele af træbranchen hænger i bremsen
Kasper Kopp oplever et blandet billede hos resten af branchen, når det kommer til miljøansvar. Der er aktører som rykker meget målrettet på bæredygtighed, FSC og klima. Og så er der en stor del som har en vent-og-se-holdning. Han opfordrer derfor flere til at melde sig ind i FSC International, ikke mindst fordi organisationen tilbyder NGO’er og virksomheder indflydelse på lige fod:
”Vi vil gerne sende et signal til flere om at søge international indflydelse. Vi har nemlig en fornemmelse af, at der er mange af vores kollegaer og kunder, som måske ikke tænker på FSC som en demokratisk organisation, der afholder en generalforsamling, hvorved man kan møde op og afgive sin stemme”.
Keflico og FSC
Keflico deltager i forvejen aktivt i mange FSC-aktiviteter. De indgår i samarbejde på projektet Lesser Known Timber Species, og støttede desuden opførelsen af udsigtsplatformen Kulbro View ved Kulbroen på Aarhus Sydhavn. Virksomheden har været FSC-certificeret siden 2009 og medlem siden 2018. I løbet af 2020 når de i mål med deres indkøbspolitik fra 2016 om at 50 % af alt købt og solgt træ skal have en bæredygtig sporbar oprindelse. Næste mål er at opnå 100 % på tropisk træ i 2025.
Om FSC International
FSC International er FSC’s internationale hovedorganisation. Her kan man være medlem, præcis som man kan på nationalt niveau. Medlemskab af FSC International giver mulighed for at møde op og stemme ved den international generalforsamling, hvor verdens NGO’er og virksomheder med interesse i bæredygtig skov mødes hver 3. år for at stemme om retningen for FSC på globalt plan. FSC’s internationale processer foregår i tredelt kammerstruktur, hvor økonomisk kammer, socialt kammer og miljøkammer har lige meget stemmevægt. Der er desuden balance mellem den nordlig og sydlig halvkugle i FSC’s stemmeprocesser. 3-kammerinddelingen gør FSC helt unik som demokratisk struktur, fordi det kræver reelt kompromis og stærkt samarbejde mellem økonomiske interessenter og NGO’er.
Læs mere om Keflico her.
Læs mere om medlemskab i FSC International her.
Klima, miljø og energi

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023
FSC Danmark inviterer til årsdag og generalforsamling onsdag d. 10. maj 2023. Det bliver en dag med fokus på fremtiden, og hvordan vi sammen når i mål med de udfordringer, vi står overfor. Årsdagen er gratis at deltage i og afholdes hos Salling Aarhus.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet
Holstebro Kommune inviterede søndag 10. april 2022 til åbning af deres nye Vand- og Naturlaboratorier. Et projekt som er det første af sin slags med et FSC-projektcertifikat. Det betyder, at Holstebro Kommune har fået et certifikat og bevis på, at de anvendte træmaterialer er fra velforvaltede FSC-certificerede skove og andre ansvarlige kilder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering
FSC's standard for controlled wood-certificering af skovejendomme og den tilhørende procedure for national risikovurdering er i høring. Giv dine input frem til 14. december og deltag i webinar om de foreslåede ændringer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat
Holstebro Kommune er den første kommune i Danmark, som har ladet et byggeri FSC-certificere. Det drejer sig om opførelsen af to nye lærings- og aktivitetsplatforme ved Tvis Mølle Naturlaboratorium – nemlig Vand- og Naturlaboratorierne, hvortil der både anvendes tropiske og tempererede træarter. Alt træ er FSC-certificeret, hvilket betyder ansvarlig brug af verdens skovressourcer.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter
EU har foreslået en regulering, der skal minimere europæiske landes bidrag til skovrydning. FSC deler nu 10 forslag til at forbedre reguleringen. Det nye EU-initiativ skal sikre, at produkter på det europæiske marked, ikke bidrager til global skovrydning og skovforringelse. Ifølge FSC kan lovforslaget forbedres på en række punkter.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!
Hvad er det egentligt, der betyder noget for nutidens og fremtidens forbrugere, og hvad forventer de af design- og møbelbranchen? Det kunne mange sikkert godt tænke sig at vide - inklusiv os - og derfor spurgte vi en trendforsker, en arkitekt, en virksomhed og en brancheorganisation om deres bud!
Indhold fra partner