18.12.2018  |  Klima, miljø og energi

De danske møbelvirksomheder fokuserer i højere grad på cirkulær økonomi

Den cirkulære økonomi er i stigende grad blevet et konkurrenceelement i møbelbranchen i Danmark, viser en ny rapport.

Den danske møbelbranche har i flere år fokuseret på bæredygtighed, grønne certificeringer og social ansvarlighed. Det har medført, at bl.a. cirkulær økonomi og ansvarlig produktion er blevet en stor konkurrencefaktor, som vil vokse i fremtiden, ifølge en ny rapport. Det skriver 365design.dk.

Læs også: Ikea Danmarks varehuse er nu 100 procent selvforsynende med grøn strøm

Rapporten, der er lavet af Lifestyle & Design Cluster, indeholder bl.a. informationer om, hvordan danske virksomheder kan udnytte den cirkulære økonomi-trend.

I rapporten udtaler CEO for Kvadrat og medlem af regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi, at der pt. er en stor mulighed for, at designbranchen i Danmark som helhed har muligheden for at stille sig stærkt, hvis de skaber flere cirkulære løsninger.

Derudover fremgår det i rapporten, at nonprofitorganisationen Ellen MacArthur Foundation estimerer, at Danmarks BNP potentielt kan stige med 0,8-1,4 procent i 2035, hvis cirkulær økonomi indtænkes.

En generel bæredygtig attitude i branchen
Flere danske virksomheder arbejder med cirkulær økonomi, også selv om de svare, at de ikke gør, ifølge rapporten. Og det kan skyldes, at virksomhederne helt automatisk har en sund holdning til de ressourcer, som de har til rådighed, hvormed de allerede indtænker bæredygtighed uden at være bevidste om det.

Herunder svarer 62 procent af møbelvirksomhederne, at de i løbet af de sidste to år har forsøgt at nedbringe mængden af restprodukt fra deres produktion. Derudover svarer 44 procent at de opererer med en vedligeholdelsesservice, og 40 procent svarer, at de gør brug af genbrugsmaterialer i produktionen.

Læs også: Bæredygtige offentlige indkøb skal drives af innovation og samarbejde

En af de største udfordringer ved at inkorporere den cirkulære tankegang er ifølge rapporten at finde samarbejdspartnere og underleverandører, der lever op til de bæredygtige principper.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere