07.06.2023  |  Klima, miljø og energi

Debat: Danmarks udledning i udlandet skal med i CO2-regnskabet

I Danmark bør man medtage den udledning, der sker i udlandet, når man udregner det nationale CO2-regnskab. Det skriver alliancen Broen til Fremtiden i et debatindlæg.

Danmark skal tage ansvar for hele det udslip, landet forårsager – også i udlandet.

Sådan lyder det i et debatindlæg i Altinget, som Camilla Gregersen, forperson for DM, Laura Klitgaard, forperson hos IDA, sektorformand i FOA Reiner Burgwald samt Helene Hagel, der er klima og miljøpolitisk leder i Greenpeace, står bag.

Læs også: Debat: Forbrugerne er ved at miste troen på verdensmålene

Tilsammen repræsenterer de alliancen Broen til Fremtiden, som indeholder en række grønne og sociale bevægelser, faglige organisationer og forskere.

Ifølge parterne skal man eksempelvis sikre, at prisen på de varer, vi bruger, som produceres i udlandet, i højere grad afspejler den belastning, de forvolder på klima og miljø.

”En generel CO2-afgift vil være en god start. Den skal også gælde for fødevarer, som skal diskuteres politisk til efteråret, når ekspertgruppens rapport herom er udkommet”, skriver de blandet andet i Altinget.

Deres opråb kommer særligt i forhold til, at den danske CO2-udledning oftes udregnes inden for vores nationale grænser.

Læs også: Debatindlæg: EU-tekstilstrategi vil vende modeindustrien på hovedet

Det udgøres til knap 8 tons CO2 per indbygger årligt, men ifølge Energistyrelsens 'Global afrapportering' påpeger de, at der skal lægges cirka 40 procent oveni, som kommer fra varer, vi importerer. Det giver 11 ton. 

Til sammenligning udleder den gennemsnitlige verdensborger omkring 6,5 ton årligt. 

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere