Debat: Her er fem gode råd til bæredygtig markedsføring

Hvordan skal man som marketingmedarbejder favne ansvarlig markedsføring? Det kommer to direktører i branchen med et bud på i et debatindlæg.

For at kunne reklamere bæredygtige budskaber mener de to direktører, at det kan være en idé at få opbakning fra interne stakeholders. Arkivfoto..

04.08.2023

CSR.dk

”Det er ikke nyt for marketing at skulle omstille sig, men dermed ikke sagt, at det er en nem opgave. Vi har som undervisere i bæredygtig marketing oplevet, at flere marketingprofessionelle har svært ved at se, hvordan de skal komme i gang med bæredygtighedsarbejdet samtidigt med, at de skal drifte og nå kommercielle målsætninger.”

Sådan skriver Nete Green Johansen og Julie Daugaard, der er henholdsvis Growth & Sustainability Director og Executive Strategy & Growth Director hos den internationale reklame- og PR-virksomhed Dentsu, i et debatindlæg hos Markedsføring.

Derfor har de udarbejdet fem råd, der skal få ansatte i markedsføringsbranchen i gang med at blive klogere på ansvarlig reklame.

Læs også: Seks gode råd til markedsføring med bæredygtighed lige nu

Uddan dig
Det handler blandt om at tilegne sig basal viden om bæredygtighed og ESG, da Nete Green Johansen og Julie Daugaard mener, at de færreste har beskæftiget sig med området uddannelsesmæssigt.

De anbefaler derfor, at det er en god idé at opsøge en netværksgruppe eller en uddannelse, der kan give en forståelse for EU-lovgivning, verdensmål, bæredygtighed og ESG.

Afhængig af virksomhedens ESG-modenhed, som de to direktører kalder det, anbefaler de derudover, at markedsføringsmedarbejdere gennemgår brancherelevant lovgivning, konkurrencesituation og tendenser – alt sammen i bæredygtighedsmæssigt øjemed.

På den måde, kan man opnå en bedre forståelse for, hvor man kan starte i virksomheden.

Læs også: Forbrugerombudsmanden: Slækkes der på markedsføringen, kan det lede til politianmeldelse

KSPI'er og plads til udvikling
Det tredje råd går ud på at involvere relevante stakeholders, der kan skaffe mandat og give opbakning til bæredygtighedsarbejdet. Ifølge Nete Green Johansen og Julie Daugaard er det derfor en god idé at udarbejde en business case, som kan understøtte, hvorfor det er relevant at investere i ansvarlig markedsføring.

Dernæst mener de, at man skal opsætte Key Sustainability Performance Indicators – også kaldet KSPI’er. Det kan eksempelvis være gensalg af produkter og målsætninger i forbindelse med en nonprofitorganisation.

Når de er sat, handler det til slut om løbende evaluering – og give plads til udvikling.

”De færreste projekter, der relaterer sig til bæredygtighed, er perfekte fra start,” skriver Nete Green Johansen og Julie Daugaard.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

24.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Retorisk Lederskab

21.03.2025CSR.dk

Veksler klimapoint til flyrejser: SAS anklages for grov greenwashing

25.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

S3: Fra filantropi til strategi gennem partnerskab

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Human Rights & Environmental Due Diligence under the CSDDD

Join Poul Schmith Kammeradvokaten, The Footprint Firm, Danish Institute for Human Rights and UN Global Compact Network Denmark for an insightful webinar on Human Rights & Environmental Due Diligence under the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) and what it means for Danish businesses.

Dato

01.04.2025

Tid

14:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom