17.03.2021  |  Klima, miljø og energi

'Den enes affald den andens guld'

Den sønderjyske træleverandør Frøslev sender fremover deres produktionsoverskud til virksomheden The Upcycl, som sørger for at materialerne får nyt liv.

Den sønderjyske træleverandør Frøslev udvider nu deres agenda indenfor bæredygtighed med yderligere tiltag.

Det skriver idag.dk.

Virksomheden har nemlig indgået et samarbejde med den aarhusianske virksomhed The Upcycl, som samler restmaterialer ind fra forskellige industrier, som andre kan få glæde af at genanvende.

”Det betyder rigtig meget for os i Frøslev, at vi sætter så lille et aftryk på naturen som muligt. Derfor har vi hele tiden fokus på at minimere materialespild og på at sikre, at det materialespild, som vi ikke kan undgå, bliver genanvendt og udnyttet fuldt ud. Når vi har indgået et samarbejde med The Upcycl, så er det fordi, at der kan sidde en virksomhed, som vi aldrig har hørt om, et sted i Danmark, og som har brug for lige præcis vores restmaterialer. Forbindelsen til den virksomhed hjælper The Upcycl med at skabe”, fortæller Brian Nissen, der er salgschef i Frøslev.

Læs også: Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil

Hos The Upcycl har de rigtig mange kunder, som ønsker at genanvende certificeret træ. Det er for eksempel arkitekter, der arbejder med bæredygtige projekter, hvor det er en del af projektet, at byggematerialerne skal være genanvendte.

Mængden af overskudstræ vil dog blive mindre i fremtiden, fortæller Brian Nissen. Det skyldes at virksomheden hele tiden fokuserer på at optimere og effektivisere deres processer.

Der vil dog altid være rester fra udskæringer og fejlproduktion, som er den del The Upcycl nu skal aftage og give nyt liv.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere