10.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Den Sociale Kapitalfond Invest investerer i Refurb A/S

Indhold fra partner Hvad er dette?

Refurb A/S har den 9. januar 2020 fået Den Sociale Kapitalfond Invest som ny medejer, i forbindelse med at den eksisterende ejerkreds sælger mere end 40% af virksomheden til kapitalfonden.

Refurb A/S har den 9. januar 2020 fået Den Sociale Kapitalfond Invest som ny medejer, i forbindelse med at den eksisterende ejerkreds sælger mere end 40% af virksomheden til kapitalfonden.  

Marked, miljø og mennesker
Forventningen til Gazelle 2019 virksomheden Refurb har ikke ændret sig med udvidelsen af ejerkredsen. Virksomheden har hele tre formål, der samlet set kommer til udtryk i visionen om at blive Nordens førende forretning på opkøb, refurbishment og salg af genbrugt IT ved at tilbyde et bedre alternativ til nyt IT. På den måde gør forretningen en solid indsats for et bedre miljø og understøttes af en stærk social profil , hvor det at skabe en inkluderende arbejdsplads er helt essentielt for udviklingen af forretningen.    ”Refurb er en gazelle-virksomhed i en interessant branche. De er en frontløber inden for cirkulær økonomi og har vist imponerende vækstrater. Samtidig har de en dygtig ledelse, som har demonstreret hvordan en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads kan skabe høj vækst. Vi ser meget frem til samarbejdet om at bringe virksomheden til næste niveau,” siger Lars Jannick Johansen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest. 
 
Forventninger til fremtiden Der er et stort fokus på miljø, genbrug og social ansvarlighed. Samtidig bliver vores verden stadig mere digitaliseret. Ved at kombinere dette i én og samme forretning har Refurb fundet nøglen til en succes. En succes som virksomheden forventer fortsætter fremover, både i Danmark og udlandet. 
 
”Jeg har store forventninger til Den Sociale Kapitalfond Invests engagement i Refurb. Kombinationen af investering og socialt ansvar er et virkelig godt match med den forretning vi er og fortsat gerne vil være. Partnerskabet vil give Refurb flere muskler og nye kompetencer i bestyrelsen, og det vil forstærke virksomhedens mulighed for fortsat vækst,” vurderer Ulrik Hjul Andersen, der er bestyrelsesformand og grundlægger af Refurb tilbage i 2008  
 
I august 2019 tiltrådte Jakob Pedersen Kokfelt som ny direktør i Refurb. Det skifte har, ligesom den aktuelle udvidelse af ejerkredsen, været planlagt gennem længere tid.  
 
”Mit opdrag er at opbygge en økonomisk solid og bæredygtig forretning og samtidig gøre en forskel socialt og for miljøet. Det brænder jeg personligt for. Derfor er det også med stor tilfredshed, at vi nu får en partner med ombord der forstår den sondring. Vi har allerede gode erfaringer med at inddrage medarbejdere med særlige behov og kompetencer i virksomheden, herunder flere specialister med autisme-diagnose. Det ser vi frem til at gøre endnu mere fremadrettet,” udtaler administrerende direktør Jakob Pedersen Kokfelt.  
 
Stifterne har solgt en del af deres ejerandel til Den Sociale Kapitalfond Invest, ligesom mindretalsinvestoren Gl. Tved Holding har solgt en del af deres andel af virksomheden. Samtidig bliver CEO Jakob Kokfelt nu medejer. 
 
Parterne er enige om ikke at offentliggøre transaktionsprisen. 
 

Om Refurb A/S
Refurb køber og sælger genbrugte computere, tablets og smartphones – og er i dag en førende webshop for genbrugt IT i Danmark. Virksomhedens fokus er at opbygge en solid og bæredygtig forretning og samtidig gøre en forskel for miljøet og socialt. Refurb køber brugt IT-udstyr fra både det offentlige og private virksomheder, renoverer og opgraderer det med det nyeste software, inden det sælges videre til både private forbrugere, virksomheder og det offentlige. Omkring 80 % af den CO2 udledning, der er relateret til IT-produkter såsom computere, tablets og smartphones, stammer fra selve produktionen af udstyret. Ved at opkøbe brugt IT-udstyr, dataslette og sætte det i stand for at kunne sælge det igen som genbrugt IT-udstyr er Refurb med til at bekæmpe de millioner tons af CO2, som miljøet udsættes for. Refurb tror på, at alle har evner og derfor en plads på arbejdsmarkedet. Derfor er der både plads til ansatte i ordinære og i særlige stillinger hos Refurb. 
 
Refurb A/S er etableret i 2008 og har siden starten oplevet en konstant vækst i både omsætning og antal medarbejdere. I dag har virksomheden 45 medarbejdere, hvoraf ca. 20% er i særlige stillinger, med særlige kompetencer eller på vej væk fra kanten af arbejdsmarkedet. Virksomheden hører hjemme i et 3000 kvm. moderne remarketing-center i Hornslet i Syddjurs Kommune. Refurb er én blandt tre virksomheder i Norden, der er autoriseret af Microsoft til at licensere Microsoft software på brugt IT-udstyr. 
 
Om Den Sociale Kapitalfond Invest
Den Sociale Kapitalfond Invest er Danmarks første kapitalfond med fokus på at opnå både økonomisk afkast og social effekt. Fonden fokuserer på mindre og mellemstore virksomheder inden for industri, service og handel, der er drevet med social ansvarlighed og ønsker hjælp til vækst, ejer- og generationsskifter eller delkapitalisering.  
 
Investorerne bag Den Sociale Kapitalfond Invest er bl.a. Den Europæiske Investeringsfond, Vækstfonden, TryghedsGruppen, Novo Nordisk Fonden, Ferd Sosiale Entreprenører, Færchfonden, Hempel Fonden, Sparekassen Sjælland-Fyn, Østifterne, samt Færch og Døtre. Fonden udspringer af Den Sociale Kapitalfond, som siden 2011 har samarbejdet med ca. 100 socialt ansvarlige virksomheder om investeringer og forretningsudvikling. 
 
Yderligere information
For yderligere information vedrørende denne pressemeddelelse, kontakt; 
 
Peter Hove, Markedsdirektør og partner, Refurb A/S
Mail: pho@refurb.dk
Telefon: 3841 3693   
 
Rikke Houkjær, Kommunikationschef, Den Sociale Kapitalfond
Mail: rho@socialkapitalfond.dk
Mobil:  4265 4717 
 
Lars Jannick Johansen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest
Mail: ljj@socialkapitalfond.dk
Mobil: 2961 6892 

Tags: Refurb

Mere fra Refurb

Refurb

https://www.refurb.dk/

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel. Visionen bag Refurb er: At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en bæredygtig forretning baseret p…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere