22.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Hvad er forskellen på genbrug og genanvendelse?

Indhold fra partner Hvad er dette?

To sider af samme sag – og så alligevel ikke. Vi oplever tit, at mange går med forestillingen om at ’genbrug’ og ’genanvendelse’ er synonymer for hinanden. Lad os sige det kort – det er det ikke.

Du vil i dette blogindlæg blive klogere på hvad den hovedsagelige forskel på de to begreber.

Hvad er genbrug? – Når noget får nyt liv

Genbrug er definitionen for en proces hvor den samme genstand (computer, flaske, taske etc.) bruges til det samme formål mere end én gang – dette gør sig især gældende for den forretning vi har, hvor forbruger elektronik i form af bærbare, stationære, tablets og mobiltelefoner får en ny ejer, og derved igen får et formål.

Genbrug er betegnelsen for den proces som hovedsagelig foretages hos os. Her opkøber vi IT fra erhvervslivet og det offentlige – sætter det i stand og sælger det til private, erhverv og det offentlige – vi genbruger altså det givende produkt. 95 % af det IT som vi opkøber genbruges – resten genanvendes.

Hvad er genanvendelse? – Når noget tager ny form

Genanvendelse er i modsætningen til genbrug en proces, hvor der er tale om at det genanvendte produkt (typisk råstoffer som metal og plastik) tager ny form. Eksempler herpå kan være plastflasker som bruges i produktionen af soveposer – eller gamle cykler kan omsmeltes til dåser og knive. Et sjovt eksempel på genanvendelse kommer fra tyske Adidas, som i samarbejde med Parley for the Oceans, har udviklet løbesko skabt ved genanvendelse af plastikaffald fra verdenshavene.

Hos Refurb genanvender vi 5 % af al den elektronik som kommer ind. Vi videregiver al den elektronik vi ikke selv kan bruge til genanvendelse hos vores samarbejdspartnere, som omsmelter plastik og metal fra aflagt IT.

Opsummering

Genbrug gør sig gældende når det produkt bruges til det samme – genanvendelse er processen hvor et produkt inddrages i ny produktion af et nyt eller helt andet produkt.

Tags: Refurb

Mere fra Refurb

Refurb

https://www.refurb.dk/

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel. Visionen bag Refurb er: At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en bæredygtig forretning baseret p…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere