12.12.2019  |  Klima, miljø og energi

Hvad er forskellen på genbrug og genanvendelse?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er i virkeligheden to sider af samme sag – og så alligevel ikke. Vi oplever tit, at mange går med forestillingen om, at ’genbrug’ og ’genanvendelse’ er synonymer - men det er det ikke. Du vil i dette blogindlæg blive klogere på hvad forskellen på de to begreber er

Genbrug – Produktet får et nyt liv

Genbrug er definitionen på en proces, hvor den samme genstand (computer, flaske, taske etc.) bruges til det samme formål mere end én gang – dette gør sig især gældende for den forretning, vi har, hvor forbrugerelektronik i form af bærbare, stationære, tablets og mobiltelefoner får en ny ejer og derved igen får et formål.

Refurbs forretning er primært baseret på genbrug - vi opkøber IT fra erhvervslivet og det offentlige, sætter det i stand og sælger det istandsatte produkt til private, erhverv og det offentlige.

Det betyder, at vi genbruger det indkøbte produkt (ofte i sin helhed). Alt i alt genbruges mere end 95 % af det IT-udstyr, vi opkøber – resten genanvendes.

Genanvendelse – Tager ny form

Genanvendelse er i modsætningen til genbrug en proces, hvor produktet (typisk råstoffer som metal og plastik) tager ny form. Eksempler herpå kan være plastflasker som bruges i produktionen af soveposer – eller gamle cykler kan omsmeltes til dåser og knive. Et sjovt eksempel på genanvendelse kommer fra tyske Adidas, som - i samarbejde med Parley for the Oceans - har udviklet løbesko skabt ved genanvendelse af plastikaffald fra verdenshavene.

Hos Refurb genanvender vi cirka 5 % af den elektronik, der kommer ind. Vi videregiver al den elektronik, vi ikke selv kan bruge, til genanvendelse hos vores samarbejdspartnere, som omsmelter plastik og metal fra aflagt IT.

For at ridse forskellen op: Genbrug gør sig gældende når det produkt bruges til samme formål – mens genanvendelse er processen hvor et produkt inddrages i nyproduktion af et nyt eller helt andet produkt.

Mere fra Refurb

Refurb

https://www.refurb.dk/

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel. Visionen bag Refurb er: At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en bæredygtig forretning baseret p…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere