28.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Det Økologiske Råd skifter navn

Det Økologiske Råd skifter navn til Rådet for Grøn Omstilling og rebrander samtidig hele organisationen. Det sker med henblik på at blive bedre kendt i den bredere befolkning, så rådet kan få større gennemslagskraft.

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd skifter navn til ’Rådet for Grøn Omstilling’.

Læs også: Det Økologiske Råd og E.ON starter kampagne om luftforurening

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Navneskiftet blev enstemmigt vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling d. 30. oktober, og er ledsaget af en ny visuel identitet og ny hjemmeside.

”Vi har måttet konstatere, at ordet økologisk i dag betyder noget andet, end det gjorde tilbage i 1991, da rådet blev oprettet. Derfor har vi valgt at skifte navn. Vi er en miljøorganisation, der arbejder for en grøn og bæredygtig omstilling af samfundet, så valget af et nyt navn har ikke været svært”, siger direktør Claus Ekman.

Navneskiftet ændrer ikke ved organisationens arbejde, som fortsat vil tage udgangspunkt i en tværgående, samarbejdsorienteret og faglig tilgang til klima- og miljøudfordringerne, forklarer han:

“Den grønne omstilling er i vores optik en sammenhængende og bred forandring af samfundet. Det handler både om klimaet og om de mange forskellige miljøproblemer, vi står over for. Det er netop den brede og tværgående tilgang, vi byder ind med, når vi beskæftiger os med både energi, landbrug, transport, bygninger, vores forbrug og de sundhedsudfordringer, der opstår som følge af luftforurening og skadelige kemikalier i vores hverdag”.

Rebranding af organisationen
Det nye navn er ét af flere elementer i en rebranding af organisationen. Der er også udarbejdet en ny visuel identitet og ny hjemmeside.

Hensigten er at gøre rådet bedre kendt i den bredere befolkning og blandt de øvrige interessenter på det grønne område, så rådets arbejde med at fremme grøn og bæredygtig omstilling kan få endnu større gennemslagskraft.

”Med det nye brand vil vi gerne kunne nå endnu længere ud, end vi gør i dag. Det handler om at få vores budskaber leveret på en ny og mere fængende måde, hvor vores faglige og helhedsorienterede tilgang selvfølgelig bevares”, siger Claus Ekman.

Rebrandingen er også led i en strategi, der skal sikre organisationens finansiering de kommende år. På nuværende tidspunkt tegner en flerårig bevilling fra Energifonden sig for en stor del af rådets økonomi, men denne bortfalder efter 2020.

”Vi håber også, at rebrandingen vil hjælpe til, at flere vil melde sig ind og støtte vores arbejde, og at de almennyttige fonde får et klarere billede af de solide og relevante projekter, vi gennemfører”, siger Claus Ekman.

Læs også: Vismænd advarer mod konkrete klimamål, mens FN vil hæve globale ambitioner

På engelsk vil navnet The Danish Ecological Council blive skiftet ud med Green Transition Denmark.

-SMP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere