Det bør virksomheder vide om OECD’s retningslinjer

Blandt de nye OECD-retningslinjer for multinationale virksomheder, findes også regler, som virksomheder med udenlandske underleverandører og finansielle virksomheder, skal leve op til.

19.09.2011

CSR.dk

På OECD-ministermødet tidligere på året, hvor de nye retningslinjer for multinationale virksomheder blev vedtaget, udtrykte regeringer og fagforeninger deres klare forventninger til virksomhederne. Og budskabet er enkelt, for skal virksomhederne handle i overensstemmelse med samfundets ønsker og fremme bæredygtig udvikling, skal de gøre alt, hvad der er nødvendigt for at forebygge skadelige sociale og miljømæssige konsekvenser.

Det skriver det britiske magasin Ethical Corporation, som vurderer, at den største forbedring nok er kravet om, at risikobaseret ”due diligence” gælder næsten alle aspekter af virksomhedernes aktiviteter, herunder deres forsyningskæder og andre forretningsforbindelser.

Det indebærer, at virksomheder skal:

• Udføre risikobaseret due diligence, for eksempel ved at indarbejde det i deres risikostyrings-systemer, for at identificere, forebygge og afbøde de faktiske og potentielle skadelige virkninger.

• Undgå at forårsage eller bidrage til negative virkninger om spørgsmål omfattet af retningslinjerne, gennem deres egne aktiviteter, og behandle sådanne virkninger, når de opstår.

• forsøge at hindre eller begrænse en negativ indvirkning fra en forretningsforbindelse, når virkningen er direkte knyttet til deres aktiviteter, produkter eller tjenesteydelser – også når de ikke har bidraget til denne effekt.

Det betyder, at virksomhederne skal øge deres bestræbelser på at identificere, forebygge og afbøde alle skadelige virkninger, herunder i deres forsyningskæder.

De nye retningslinjer er i særlig grad relevante for virksomheders forsyningskæder samt for den finansielle sektor, skriver Ethical Corporation.

OECD-regeringerne er nået til enighed om en seks-måneders overgangsperiode, som skal give virksomhederne den nødvendige tid til at tilpasse sig de opdaterede retningslinjer.

OECD Watch vil fortsat overvåge, om virksomhederne lever op til forpligtelserne. Sker det ikke, vil de gøre brug af de klageprocedurer, som fremgår af retningslinjerne.

 

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø