24.05.2018  |  Klima, miljø og energi

Det Grønne Rejsehold rykker ud igen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Til efteråret starter Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling igen Det Grønne Rejsehold op. Projektet har til formål at udnytte nordjyske SMV'ers potentiale for at udføre grønne omstillingsprocesser og styrke ressourceeffektiviteten og væksten.

NBE fortsætter projektet “Det Grønne Rejsehold” (DGR) i 2018. Projektet har givet stor værdi for både virksomheder og nyuddannede, og derfor fortsætter det i 2018 som et samarbejde mellem Jobcenter Aalborg og NBE.

Det Grønne Rejsehold har til formål at udnytte nordjyske SMV’ers potentiale for i langt højere grad at udføre grønne omstillingsprocesser og dermed styrke ressourceeffektivitet og vækst gennem tilførsel af de rette ressourcer og kompetencer. I projektet etableres et ‘grønt rejsehold’ bestående af det grønne og det grå guld, som gennemfører miljømæssige og økonomisk fordelagtige projekter i SMV’erne.

På sigt vil udførelsen af disse projekter sikre ressourcemæssige og konkurrencemæssige fordele i virksomhederne og hermed identificere vækstmuligheder samt understøtte fastholdelse af arbejdspladser og skabelse af nye job.

Skab grøn omstilling i din virksomhed
Det Grønne Rejsehold består af en gruppe dimittender, der interesserer sig for grønne omstillingsprocesser i virksomheder. De bliver klædt på i et opkvalificeringsforløb. Herefter fungerer de som et ‘grønt rejsehold’, der kan hjælpe en NBE’s medlemsvirksomheder med opgaver inden for grøn omstilling.

Samarbejde med Det Grønne Rejsehold
Hvis i som virksomhed har en konkret udfordring inden for bæredygtighed eller ønsker en screening af mulige ressourceoptimeringer kan DGR hjælpe jer. Rejseholdet kan kortlægge ressourceoptimeringsprocesser i jeres virksomhed, så “grønne” muligheder klarlægges i en business plan. Dernæst kan DGR evt. være med til at virkeliggøre jeres projekter. Det vil afhænge af projektets omfang, hvor meget i som virksomhed skal være involeret i processen. Dette afklares og aftales med rejseholdet ved projektets start.

Det Grønne Rejsehold kan f.eks. hjælpe jer med at:

  • Omsætte affald til ressourcer

  • Optimere energiforbrug

  • Kommunikere jeres grønne tiltag

  • Beregne miljømæssige og økonomiske fordele ved en omstillingsproces

Hvad er Det Grønne Rejsehold?
Det Grønne Rejsehold består af op til 20 nyuddannede fra forskellige uddannelsesinstitutioner og studieretninger. Man skal have stor personlig og/eller faglig interesse for bæredygtighed og grønne omstillingsprocesser for at blive en del af rejseholdet.

Målet er, at deltagerne på rejseholdet skal i job, praktik eller løntilskud hos en virksomhed i Nordjylland, hvor temaet naturligvis er bæredygtighed og grøn omstilling.

Hvad får man ud af at deltage på Det Grønne Rejsehold?

  • Gratis opkvalificering i bæredygtighed, projektledelse og udarbejdelse af business cases

  • Kontakt til erfarne og ressourcepersoner inden for grøn omstilling

  • Praktik- og jobmuligheder inden for grøn omstilling og bæredygtig erhvervsudvikling

  • Efter afslutningen på virksomhedssamarbejdet vil du fortsat kunne blive sat i kontakt med virksomhederne i NBE

Se hvordan du søger optagelse her

Informationsmøder

15. juni 2018 - tilmeld dig her!

10. august 2018 - tilmeld dig her!

Kontakt
Ønsker du yderligere information om Det Grønne Rejsehold, kan du kontakte projektkoordinator Maria Kristiansen på mail: maria.kristiansen@aalborg.dk eller telefon +45 2519 9457.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere