29.01.2021  |  Strategi & ledelse

"Det kan betale sig i længden, vi skylder miljøet det, og vi vil gerne”

Med støtte fra EU er PA Savværk på Sydfyn godt i gang med en grøn omstilling, der skal fremtidssikre virksomheden.

Hos PA Savværk i Korinth på Sydfyn arbejder de med grøn omstilling af flere årsager, skriver Fredericia AVISEN. 

”Det kan betale sig i længden, vi skylder miljøet det, og vi vil gerne”, lyder det fra direktør Kim Axelsen, som har drevet familiefirmaet siden 2006.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Virksomheden har netop gennemført en omfattende cradle-to-cradle-certificering igennem EU-projektet ”Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er” (CØ SMV). I projektet har de ligeledes arbejdet med målinger af materialeforbrug og den samlede CO2-belastning i virksomhedens produkter.

Læs også: JBS lancerer undertøjslinje i FSC-certificeret bambusviskose

”Vi har i 10 år haft bæredygtighedsstemplet FSC på råtræet, men vi vil gerne rundt om hele forretningen og vise kunderne, præcist hvordan produktet er blevet til, og hvor meget CO2-belastning, kunderne kan spare miljøet for ved at købe vores produkt”, forklarer Kim Axelsen.

Projektet har ført virksomheden i en grønnere retning på en lang række områder. Virksomheden kører nu på 100 procent grøn strøm og der arbejdes på en bedre udnyttelse af restprodukter. Ambitionen er også at være i stand til at genanvende fx gamle plankegulve og lade dem indgå i et lukket kredsløb. Savværket lancerer derudover produkter af nåletræ, der gror cirka dobbelt så hurtigt som løvtræer – hvorved der bindes mere CO2.

Interesserede virksomheder kan søge om tilskud til at få udviklet en cirkulær forretningsmodel i Grøn Cirkulær Omstilling ved at besøge dette link

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere