Det rigtige ESG-rapporteringsværktøj sikrer compliance

Med ESGinform, der er bygget på ESRS-standarderne og menneskelig intelligens, får du et simpelt og brugbart ESG-rapporteringsværktøj, der sikrer ensartethed og gennemsigtighed.

Foto: CPH Apps.

En ESG-rapport sikrer i sig selv ikke en grøn omstilling i virksomheden, men det gør arbejdet med at forbedre den til gengæld, og ved at vælge det rigtigt ESG-rapporteringsværktøj første gang sikrer du samtidig den ensartethed, der er krav om. 

En jungle af krav 
”Med ESGinform har vi ønsket at gøre det simpelt og økonomisk tilgængeligt at komme i gang, men samtidig uden at gå på kompromis med ESRS-standarderne eller Erhvervsstyrelsens, hvorfor vi følger alle kravspecifikationer – og selvfølgelig muligheden for at uploade tallene i XBRL-formatet,” forklarer CEO Susanne Siewers, der har hjulpet mange virksomheder i mål med deres første ESG-rapport. 

”Mange af virksomhederne er endnu ikke omfattet af CSRD, men de bliver alligevel mødt med krav om en ESG-rapport fra virksomheder, der er, så det har virkelig sat skub i arbejdet rundt om i MMV’erne,” fortæller hun og henviser til, at langt de fleste MMV’er kan nøjes med en basismodel på ESG-rapporten, der ikke kræver dyre konsulenter. 

CEO Susanne Siewers. Foto: CPH Apps

Rapporten er sammenlignelig 
Udover de mange krav om ESG-rapportering, er virksomhederne også omfattet af forskellige compliancekrav, og derfor er det vigtigt at vælge det rigtige system første gang, forklarer Susanne Siewers.

”ESGinform er bygget, så du kan genbruge det år efter år, og det sikrer en ensartethed i rapporteringen, og en virksomhed bliver langt mindre sårbar i forhold til, hvilket personale der var ansat og håndterede det,” forklarer hun og understreger:

”Det er vigtigt, at ESG-rapporten og data er sammenlignelige år efter år for at være brugbare.”

En konkurrencefordel 
Susanne Siewers oplever, at MMV’erne lige nu kan sikre sig en konkurrencefordel, hvis de kan fremvise en ESG-rapport.

”Vi ved, at MMV’erne, der er underleverandører til de store danske virksomheder og offentlige institutioner, bliver afkrævet en ESG-rapport, og kan de ikke levere den, så bliver de fravalgt, hvorimod de der kan, bliver tilvalgt, så der er tale om også at give sig selv en konkurrencefordel,” forklarer hun og understreger:

”Vi har valgt, at det skal økonomisk tilgængeligt for alle at arbejde strategisk med virksomhedens klimaaftryk, og derfor er det for langt de fleste en overkommelig omkostning at bruge ESGinform. Det er dyrere ikke at komme i gang.” 

Læs her om Kontorlands oplevelse af arbejdet med ESG-rapporten med ESGinform. 

Kom i gang i dag: 
https://esginform.dk/kontakt/

Foto: CPH Apps.

Denne artikel er del af et tema:

25.11.2024COPENHAGEN APPS

Sponseret

Det rigtige ESG-rapporteringsværktøj sikrer compliance

28.10.2024COPENHAGEN APPS

Sponseret

MMV’er møder krav om en ESG Rapport