12.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Dette valg er et af de vigtigste for dit grønne regnskab

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi kommer ikke udenom at være tæt på gulvet hele dagen, aftenen og natten med. Samtidig udgør gulvet en af de største flader overhovedet i en bygning.

Når vi taler om bæredygtighed, er valg af gulv derfor en væsentlig spiller. Se her, hvad der giver bedst mening i forskellige typer bygning.

Forbo udvikler gulve, hvor bæredygtighed og indeklima er i højsædet, hvad enten det drejer sig om gulv til et helt sygehus eller til køkkenet derhjemme. Miljøarbejdet er vigtigt. Helt frem til det øjeblik, hvor det rette gulv ligger på det rette sted.

Behovene varierer dog for de mennesker, der bor, er eller arbejder i de rum, der skal laves gulvbelægning til: 

Skoler og dagsinstitutioner

Børn tilbringer størstedelen af deres tid inden døre derhjemme og i skolen. Skolebørn udsættes generelt for store koncentrationer af CO2, øgede niveauer af VOC i partikelform samt biologiske smitstoffer. 

Astma- og allergisygdomme er de hyppigste kroniske sygdomme hos børn, og de er øget forholdsvis hurtigt de seneste årtier. Resultatet kan ikke forklares med genetiske forandringer og skyldes sandsynligvis ændringer i miljø og/eller livsstil.
Det ideelle valg er et gulv, fremstillet af bæredygtige, naturlige råmaterialer – og så skal det være nemt at rengøre. Med et velmonteret gulvsystem i indgangsområdet sikrer du et bedre indeklima i undervisningsinstitutioner. 

Kontorer og andre arbejdsmiljøer

Kontorer hører til de mest standardiserede rum i bygninger og ser stort set ens ud, uanset hvor i verden du befinder dig – aircondition og mekanisk ventilation samt kunstig belysning kræver høje energiniveauer, som selvfølgelig påvirker indeklimaet.

Efterhånden som vi får større viden om effekten af kontordesign og medarbejdernes velvære og produktivitet, er der kommet øget fokus på at skabe inspirerende rum, der kombinerer individuelt arbejde, samarbejde og muligheder for uformelt samvær, der skaber inspirerende arbejdspladser.

Man skal dog heller ikke have tilbragt mange timer i et åbent kontormiljø for at vide, hvor vigtig god akustik er. Opholder du dig længere tid i rummet, kan du lægge vigtigheden af et sundt indeklima oveni. 

Detailhandel og fritid

I takt med at detailbutikker og fritidsfaciliteter forvandles til oplevelsescentre, der fokuserer på individet, fremhæver de et andet aspekt af komfort og velvære, samtidig med at sikkerhed og hygiejne fortsat er lige vigtigt.

Hurtig og nem montering – i mange tilfælde endda mens butikken har åbent – rengøring og vedligeholdelse er centrale krav til gulve til detailhandelen, ligesom Forbo oplever en øget efterspørgsel efter gulve, der er specialdesignet til den enkelte butik

Mere fra Forbo Flooring A/S

Forbo Flooring A/S

www.forbo-flooring.com

Forbo er en global markedsleder inden for linoleum, vinyl, tekstile gulve og indgangsmåtter. Både vores linoleum til møbler og gulve bliver produceret CO2-neutralt, og vores linoleumsgulve er tilmed også svanemærket. Det skyldes, at linoleum er lavet af bæredygtige råvarer som harpiks, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige in…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere