27.05.2020  |  Strategi & ledelse

DHL sætter gang i endnu et elektrisk ladcykelprojekt

I samarbejde med Reef Technology sætter DHL i den kommende tid en stribe elektriske ladcykler på gaden i Miami. Pilotprojektet er en af flere og sker i forlængelse af transportgigantens ambitioner om en grønnere forretning.

DHL går nu sammen med Reef Technology, en amerikansk parkerings-, mobilitets og logistikhub, i et pilotprojekt, der skal teste fire nye e-Cargo Cycles - elektriske ladcykler - til levering i storbyen Miami i Florida.

Læs også: DHL lukker produktion af lovende el-varevogn ned

De trehjulede cykler er udstyret med opbevaringscontainere og er i stand til at transportere knap 180 kilo. De to virksomheder bringer dermed den miljøvenlige agenda til Miami som en del af DHL’s GoGreen strategi, der fokuserer på at reducere selskabets klimaaftryk.

Her er det kortsigtede mål at implementere bæredygtige leveringsløsninger i 70 procent af selskabets operationer inden 2025. Arbejdet er også i gang i New York, hvor DHL sammen med Amazon, UPS og byens transportafdeling i 2019 har iværksat et projekt, der med elektriske ladcykler skal bidrage til en grønnere storby med mindre trængsel.

I partnerskabet vil Reef Technologys hubs i området være base for ladcyklerne i Miami. Virksomhedens teknologidrevne infrastruktur skal således sørge for miljøvenlig parkering og leveringsløsninger, der muliggør en nem distribution af varer.

“Vi er glade for at kunne bruge Reef Technologys system og implementere disse nye miljøvenlige køretøjer, ikke kun for at understøtte vores indsatser for mindre CO2-udledning, men også i at reducere udfordringerne, der er forbundet med by-leverancer samt forbedre sikkerhed, produktivitet og omkostninger”, siger DHL’s CEO i USA, Greg Hewitt, og fortsætter:

“De forstærker vores eget igangværende program for at minimere vores klimaaftryk og støtte byens bestræbelser på at fremme bæredygtigt byliv”.

I 2015 introducerede DHL endvidere sine firhjulede Cubicycles i Europa og implementerede sit Cityhub-koncept, der støtter brugen af ladcykler i byområder. Sidste år i november kom konceptet blandt andet til København, der fik sin første hub for cykelbude

I Miami vil en DHL-lastbil med en skræddersyet trailer kunne transportere op til ni opbevaringscontainere til de elektriske ladcykler. Containerne leveres til Reef Technology’s hub, hvor de kobles til cyklerne, som derefter fungerer som last-mile leveringsformer i indre by i morgentimerne. 

Læs også: DHL Freight udvider lagerkapaciteten med 3000 kvm i Nordjylland

De fire e-Cargo Cycles forventes at resultere i en CO2e-reduktion på 101.000 kilo årligt. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere