24.10.2022  |  Klima, miljø og energi

DI: En hasteopgave at få skiftet gas ud med fjernvarme i kommunale bygninger

En analyse fra Dansk Industri viser, at over 60 procent af landets kommunale bygninger har dårlig isolering, utætte vinduer og højt varmeforbrug. Samtidig opvarmes hver fjerde bygning med et gasfyr. Energikrisen bør derfor få alle landets kommuner til at sætte fart på energirenoveringen, lyder opfordringen.

Verden står midt i en energikrise, med tårnhøje priser på gas og olie. Og med Danmarks mål om en 70 procents reduktion af CO2-udledningerne inden 2030 i baghovedet, mener man hos DI Byggeri, at der skal sættes fart på i energirenoveringen af kommunale bygninger som skoler, jobcentre og sportshaller.

En ny analyse fra brancheorganisationen viser nemlig, at 696 kommunale bygninger i København og 751 i Aarhus har energimærke D til G.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Flere pensionskasser har ikke konkrete klimamål for ejendomsinvesteringer

Hertil kommer at knap hver fjerde kommunale bygning opvarmes med gas. Det er i alt cirka 7.000 kommunale bygninger.

”Det er for kommunerne, som for alle andre med naturgas, en hasteopgave at få skiftet naturgassen ud med fjernvarme, varmepumpe eller anden varmekilde. Når kommunerne alligevel er i gang med den opgave, er det oplagt i samme ombæring at skifte vinduer, isolere og hvad der ellers skal til for, at bygningen udnytter energien bedst muligt”, siger branchedirektør Anders Stouge, DI Byggeri.

Læs også: Byggeriet tømmer Danmark for råstoffer: Nu råber branchen vagt i gevær

Han mener derudover, at der ligesom er et krav om en årlig energirenoveringsrate på minimum tre procent af de statslige bygninger, bør der være et tilsvarende krav om en renoveringsrate på minimum tre procent i den kommunale bygningsmasse,

”Det bør være en bunden opgave for politikerne på Christiansborg at tage stilling til efter valget. Der er simpelthen alt for mange skoler, rådhuse, jobcentre, sportshaller og andre kommunale bygninger, der fyrer for gråspurvene”, siger han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere