25.09.2018  |  Klima, miljø og energi

DI sætter fokus på grøn omstilling

Transportens Dag byder dette år på bæredygtighed – og alle skal med, lyder det fra Dansk Industri.

På onsdag afholdes der Transportens Dag i Industriens hus på Rådhuspladsen i København og Dansk Industri, DI, forventer op mod 200 gæster, skriver borsen.dk. Dagen kommer til at handle om grøn omstilling.

Michael Svane, der er branchedirektør for DI Transport og Infrastruktur lægger kort sagt op til, at ansvaret hviler på alles skuldre.

Læs også: Ny international erklæring om grøn transport

"Alle operatører i transportmarkedet skal tage et ansvar for den grønne omstilling," siger han til borsen.dk og henvender beskeden til vejtransportens godsoperatører:

"Alle skal kaste sig aktivt ind i den grønne omstilling. Man skal spørge sig selv, hvordan den enkelte virksomhed kan blive bedre til at tænke bæredygtighed og økonomi sammen og dermed blive både mere miljøbevidste og også mere effektive," mener branchedirektøren.

Ikke et nyt begreb
Micheal Svane indrømmer, at begrebet ’grøn omstilling’ ikke ses som et nyt begreb i branchen, og at det altid har været sådan. Men virksomhederne skal faktisk kunne dokumentere det.

"Alle virksomheder skal i dag kunne dokumentere, at de har arbejdet og fortsat arbejder med miljø og grøn omstilling," siger Michael Svane til borsen.dk.

Han vil gerne have, at virksomhederne skal have en forståelse for at intet er for småt – det hele medvirker til en grøn omstilling.

Læs også: Bring går over til CO2-fri transport

"Uanset om man er en lille virksomhed med få vogne, eller man er en stor international logistikkæde, er man forpligtet til hele tiden at optimere sin forretning til at blive grønnere. Det er markedet, der skal levere løsningerne," siger han til borsen.dk.

Dansk Industri har planlægger desuden at læne sig op ad regeringens klimaudspil, der snart forventes at blive offentliggjort.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere